Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie sice nejsou zrovna moje parketa, ale abych řekl pravdu, tahle má skutečně něco do sebe. Hlavně ze začátku je to sice klišovité jako blázen, ale protože se to všechno děje v pro nás dost nepochopitelné Koreji, nějak vám to ani nepřijde blbé a u některých situací se neskutečně nasmějete. Ono je to celkově hodně o něčem jiném, než všechny romantické komedie, které člověk zná ze západní produkce. Žádné přeslazené patetické zamilované výlevy, žádná vymaštěná blondýna toužící po princi z pohádky a dokonce ani jediný polibek. Jenom krásný, diskrétní a zvláštním způsobem intimní vztah dvou mladých lidí, kteří na svou lásku dokáží čekat až neskutečně dlouho. Těsně po skončení jsem to viděl na lepší 4*, ale teď dokonce uvažuju o 5*. Takováhle inteligentní romantická komedie se totiž jen tak nevidí a stejně tak komedie, ve které by se tolik zvracelo;). ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

90 % procent filmu mi teda romantických vůbec nepřišlo, spíše naopak. Dostavil se u mě dosti negativní pocit z chování obou hlavních postav, a to by se asi stát nemělo. Opravdu nevidím nic romantického na neustálém ponižování. Byl jsem skoro rozhodnutý film vypnout a to bych udělal chybu, páč epilog je dost emotivní a celkem odpoví na motivy chování hlavní dívčí postavy, ale opravdu nejsem schopen pochopit toho kluka. No, za ty závěrečné emoce přece jenom leccos odpustím ;-) Většinu filmu hodnotím tak za 20 %, konec je za 100 %. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta DC (137 minut) verze: Hodnocení a nadšené komentáře zde + hodnocení na IMDb mě přivedlo k této korejské lovestory. Bohužel musím říct, že mi tento snímek přijde hodně nadhodnocený. Většinu z té stopáže jsem protrpěl, několikrát během filmu jsem si řekl: "Teď kdyby to skončilo, bylo by to fajn." a pořád ten film hrál dál… Nevím, ale tohle mi nepadlo do noty. Přiznávám, některé scény v sobě měly jistou "magii" (předání růže ve třídě), ale bohužel, když na tento film budu vzpomínat, tak se mi vybaví většinou jen ty nudné scény. Zřejmě korejské filmy opravdu nebudou můj šálek kakaa. Prostě My Sassy Girl je film, který u mě má podnadpis SPOILER!!! aneb poslouchat svou matku se vyplácí, pak by si chlapec ušetřil dva roky čekání… KONEC SPOILERU! Možná jsem jen moc velký cynik nebo možná jsem už více "američtější" divák, ale dnes jen za tři. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM POTKAT DÍVKU STEJNĚ, JAKO SE TO DĚJE V ROMANTICKÝCH KNÍŽKÁCH. ALE TEHDY...“ /// Jinačí romantika, což se vlastně vod Korejců vočekává. Vona je trhlá (po korejsku), von se chová jako idiot (po korejsku) – což má bejt asi teda vtipný. No a možná i díky tomu zažijou zvláštní věci. Ukazujou, že to jde i bez píchání a že osudová láska si cestu vždycky najde. Moc mě to nebralo, ale upřít jim nemůžu, že romantiku vykřešou skoro ze všeho. Třeba z blití. Holky si asi svoje najdou. Místo esemesky se tady napíše romantickej dopis a pro lásku se dělaj zoufalý věci (kluk je dělá…), takže to by mohlo zaimponovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem si holku. Chlastá a blije. 2.) Stará mě furt mlátí. Prej je to vtipný… 3.) Thx za titule „JimiH“ a „[d9]“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to můj typ, ale nelíbí se mi." To zní nebezpečně, ale já jsem se u toho bavil. Co taky dělat jiného, když ňouma s potenciálně vypařovacím penisem potká křehkou bytost s generálskými geny, direktem vězeňského dozorce a neuvěřitelně malou schopností spalovat alkohol. Hodný ňouma prostě musí být po zásluze ponižován, úkolován a také bit při squashi či kendu. Normálně bych mu to nepřál, ale on to tak chce, jen o tom ještě neví. Za to já vím, že scény s pochodujícími vojáky v metru, chlastání ve studentských uniformách s občankami v rukou nebo frťanový výkon budoucího tchána si budu pamatovat celý život. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama