Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z klasik Rogera Cormana s Vincentem Pricem v hlavních rolích, na motivy povídek Edgara Allana Poea. Morella .. o matce, která konečně naplní svá slova ze smrtelné postele, a pomstí se své dceři, Lenoře (příznačné to jméno pro Poea..). Vincent Price zde hraje otce/manžela..opět tak dramaticky a teatrálně přehrává, že mu nelze než odolat. :) The Black cat .. naprosto elegantně opilý Peter Lorre, který vyzve na souboj v testování vína Fortunata Luchresiho, opět v podání Vincenta Price. Jeho degustace je naprosto neodolatelná.. The Case of Mr. Valdemar .. Vincent Price v roli muže, který se rozhodl podrobit v okamžiku své smrti hypnóze. Ze všech tří příběhů asi nejnudnější, ale ta atmosféra je zkrátka neodepsatelná. :) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

První povídka je slabá, dívka, která se po 26 letech vrací k svému otci. Ponurý zámek a Vincent Price, ale nic víc. *** To druhá povídka je jasně nejlepší. Peter Lorre zde hraje alkoholika, jemuž díky jedné ochutnávce vína začal chodit za manželkou Vincent Price. Lorre je zde skutečně kouzelný a exceluje. Jasných a neoddiskutovatelných ***** Poslední povídka je tak někde uprostřed. O muži, který se nechá zhypnotizovat "v okamžiku smrti". Solidní **** ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Vyhledávám spojení Cormana s Poem a tahle třídílná povídka zaujme neotřelým stylem z kterého čerpal i Tarantino. Dle mého gusta, byla první ponurá povídka Morella nejpovedenější. Price protentokrát v nezvykle odměřené roli vypitého a ztroskotaného vdovce v županu bloumajíc v spleti pavučin ve svém potemnělém zámku. ¨Dech kosmického větru se mi slévá v jediný zvuk a mořský příboj šeptá na věky - MORELLA.¨ Druhá povídka Černá kočka stojí na komikovi Lorreovi, který hraje morálně odpadlého pijuse a žebráckého znalce vína, jehož mladá pseudomanželka jéj podvede s ovíněným Pricem. Tragikomická pointa a hitchcockovské rozuzlení je obnaženo až v závěru. Třetí mysteriózní povídka má něco do sebe, ale je docela nudná a nezáživná. Celkový dojem tak činí hezkých 70%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od väčšiny som sa najviac bavil pri prvej poviedke, ktorá je husto atmosferickou gotickou peckou so všetkým, čo k tomu patrí. Zvyšným poviedkam chýba atmosféra a tá druhá je trochu pridlhá. A Peter Lorre je otravný. Ako fanúšik poviedky o sude Amontillada som si v tej role predstavoval niekoho pekelnejšieho. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potrháte se leda smíchy. Hned v úvodu animovaný dům nad vlnami v neckách, umělé pavučiny, super nasvětlený dům a balsamifikovaná mrtvolka paní, co neumřela při porodu. Třikrát Vincent Price a třikrát ubohost, kterou nezachrání ani dabing Petra Štěpánka. Druhá povídka je jak jak Barnabáš trochu přebral (Jiří Bruder) a pak si hrál na pana Rutharda z Kutné Hory (vygooglete si to), třetí povídka je o chlípníkovi, co neváhá využít hypnózy, aby si zatrtkal s budoucí vdovou. Atmosféra nula, rekvizita nula, nápad 20 %. Peter Lorre měl fakt super oči. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Natočit tyto tři příběhy trvalo tři týdny. (Chatterer)
  • Postavu Fortunada založil Vincent Price na herci Ernie Kovacsovi a jeho postavě Percy Dovetonsilsovi. (liquido26)
  • Segment Černá kočka je inspirován dvěma Poeovými povídkami - Černou kočkou a Sudem vína Amontilladského. (liquido26)

Reklama

Reklama