Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je spíš pro náročnější diváky, kteří si místo pohledu na pěknou ženskou (kterou Kim Basinger bezpochyby je) raději vychutnají trochu toho smyslného experimentu a vášně. Rourke sice není žádný extra krasavec (ale to jako chlap asi objektivně neposoudím), ale skrývá v sobě netušené možnosti. Možná až příliš, takový "vztah" jaký měli hlavní hrdinové tohoto dnes už víceméně kultovního snímku, se celkem těžko chápe. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

9 a 1/2 týdne je takovej ten případ filmu, o kterym jsem sice dopředu tušil, že se mi to asi líbit nebude, ale pořád mi to nějak vrtalo hlavou, že bych se na to možná měl podívat, když je to takovej "kult". Nakonec jsem se na to teda podíval a opravdu nechápu, co je na tom kultovního. Jeden úchyl si najde čubku a pak s ní nějak rádoby-souloží, případně po ní patlá jídlo. Pak už ty sexuelní praktiky jsou pro tu čubku trochu moc, tak se s nim rozejde. Toť vše. A celkově mam pocit, že jak někde hraje hlavní roli Miky Šourek, tak je lepší od toho dát ruce pryč. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elizabeth (Kim Basinger), vedoucí úspěšné obrazové galerie, si o sobě nikdy nemyslela, že je nějak extra vášnivá žena. Ale jen do okamžiku, kdy potkala Johna (Mickey Rourke), kterému ihned padla do oka. Ten svými sexuálními hrami udělá z Elizabeth sexuální dračici. Jenže - je toto opravdu to, co Elizabeth chce? ... Tento soft-erotický film se mi nijak zvlášť nelíbil už na poprvé (a to jsem byl ještě pupínkovatej puberťák, ani nikdy později). Nějak jsem nikdy nechápal (a stále nechápu), co na Johnovi Elizabeth viděla, že kvůli němu ze sebe nechala udělat sexuální otrokyni, ale budiž, proti gustu ... Jenže - ani po filmové stránce mi tento film nijak k srdci nepřinesl - docela jsem se kousal nudou - a kromě jedné - dnes už legendární - eroticko-kulinářské scéně - mi zbytek filmu totálně vyšuměl z hlavy. Takže asi tak.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem a patrně nikdy nebudu zazobaným usměvavým hezounem, takže si mohu nechat pouze zdát o tom, že bych si ochočil svůdnou galeristku. Anebo se znovu mrknout na to, jak to John skoulel s Elizabeth, neboť to byl jeden z nejhříšnějších filmů mého dospívání. Dneska to v záplavách dostupného porna působí takřka neuvěřitelně, ale ano, tento snímek skutečně býval žhavý. A já si to pamatuju, takže s hvězdami nešetřím. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozvláčné a chvílemi občas nudné milostné drama. Plytkost děje je vynahrazena různými erotickými hrami, které jsou sice občas zajímavé, ale že bych je musel sledovat dvě hodiny v kuse, to teda ne. Trochu to zachraňují herci - krásná Kim Basinger, zmítající se mezi touhou po klasickém vztahu nebo nových neprobádaných experimentech a Mickey Rourke, který se na roli poněkud výstředního pracháče hodil. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama