Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

jefff 

všechny recenze uživatele

Po schlédnutí více než dokonalého snímku Paula Verhoevena, Černá kniha, jsem vyhledal příběhem podobný film s mou oblíbenkyní Cate Blanchett Charlotte Grey. Krom první půlhodinky, která mne příliš nezaujala se mi opět dostalo nadstandartního zážitku. Překrásná Cate hraje fantasticky a je radost se na ní dívat. Je pravdou, že Charlotte Grey mě zpracováním tolik neuchvátila jako Černá kniha, přesto jsem nemohl jinak než za plný počet hvězdiček. Charlotte Grey je méně výpravná, více smutná a realistická, méně hrdinská ašak více dojemná. Komu se, stejně jako mě, líbí filmy s tématikou odboje, Charlotte Grey ho nemůže zklamat! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název zní tak trochu jako luxusní francouzský parfém, ale tady o ten vůbec nejde. Má jen prostý a výstižný název, který nám občas napoví daleko víc. Je to dojemná romance o lásce v období 2. světové války. Mladá žena ztratila svou milovanou lásku, zbavila se své indentity, pod velkým tlakem se rozhodla pro dráhu špionky a vydávala se na území tehdejší okupované Francie. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett seskakuje coby britská agentka na francouzskou půdu, aby našla svého přítele letce, který se zde ztratil. Zamiluje se ale do odbojáře, se kterým prožívá dobrodružství a zklamání na okupovaném území. Vše probíhá na pozadí odbojové války. Musím se přiznat, že tento příběh mě nenadchnul. Až na nějaké pasáže jsem se celé dvě hodiny jsem se nudil. Celkový dojem zachraňuje jen ústřední dvojice Blanchett a Crudup a jelikož mám rád filmy z druhé světové války, dávám 55%. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Romantické drama z 2. světové války, které vypráví o obrovském odhodlání jedné skotské ženy, která se pro lásku k muži rozhodla vzdát prakticky všeho. Charlotte Gray je film, který vypráví o tématu dnes velmi častém, kterým je válka a její důsledky na lidi okolo. Je to příběh neuvěřitelně dojemný, výpravný a opravdu reálný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsme museli povinně se školou. A musím říct, že toho rozhodně nelituji. Silný a zajímavý příběh, slušné herecké obsazení (Cate Blanchett mě opravdu překvapila). Proč nehodnotím plným počtem? Protože Angličané (to jako odkoukali od Američanů?) si prostě nemohli odpustit happy-end, proto jen 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)
  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)

Reklama

Reklama