Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už když byl malý, tak se Dade Murphy (Johnny Lee Miller) zabýval hackováním počítačů - ale tenkrát byl dopaden a odsouzen k zákazu přibližování se k jakýmkoliv počítačům až do osmnácti let. I nyní si dává velký pozor, a jediným serverem kam se probíjí je místní kabelovka. Jenže nemůže tušit, že jeden z jeho přátel se dostane do serveru velké nadnárodní společnosti, a objeví zde spiknutí šéfa bezpečnosti, nebezpečného Eugena Belforad (Fisher Stevens). A tomu útoky mladých hackerů přicházejí právě vhod, protože na ně může hodit všechnu svoji nezákonnou činnost - jenže když se hackeři celé planety spojí, nic proti nim nezmůže ... Na film je třeba se dívat s hodně hodně velkým nadhledem (zvlášť pokud o problematice něco víte), protože vlastní hackování se zde skládá (kromě ježdění na kolečkových bruslích) v prolétání serverů ve stylu Descentu a nejzabezpečenější server ze všech je chráněn superheslem "god". Taky mě dostávaly přezdívky "hrdinů" - zvlášť v českém dabingu naprosto dokonalé ("Tak ty jsi Kyselina? A ty Bod mrazu?"). Takže víceméně jediné, proč si film člověk zapamatuje je první větší role Angeliny Jolie (a mimochodem vypadá hrozně) a naprosto šílená role Matthewa Lillarda... ()

Scorn_ 

všechny recenze uživatele

Naproste blaboly o tom, co je to vlastne hackerstvi pobavily. Kdyz se internet a data prezentuje jako 3D ala Matrix svitici panely...ne proste, to jsou devadesatky. Dokoukat se dalo, i kdyz ke konci uz jen tak letmo. Cist si do toho obrazkovou knihu se doporucuje. Nebo lakovat si nehty. Nebo pospavat. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +moje oblíbená hudba 90tých let -Angelina se mi nikdy nelibila, natož tady, zhruba po půhodině začal film nudit/// Dnes film působí hodně úsměvně, ale dokážu si představit, že v době vzniku tomu mohl někdo uvěřit. Je zde pár dobrých momentů, ale ty bohužel nevyváží pomalé tempo snímku. Někdy je to opravdu zdlouhavé. Na druhou stranu to symbolické zahořet a spálit tu je. Prostě občas to mělo jiskru./// Celkem 44%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Geek movie z počítačové doby kamenné. Provedení je poplatné době vzniku, párkrát jsem si vzpomněl na diskopříběh. ANgleina mi ze začátku připadala jak chlap, a věřte-nevěřte, kvůli ní jsem si to nepustil. Jendoduchý příběh o hackeech z 90. let, kteří se dostali do maléru a společnými silami bojovali proti jendomu parchantovi. Pro koho je film určen? Pro nostalgické geeky a zvědavce, které zajímají Angelininy začátky. # příběh 5 | hudba 5 (často chyběla) | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Zahrávej si s nejlepšíma, stejně umřeš s ostatníma"! Manželský pár, sympaťák Miller a (ještě ne tak sexy) Jolie ve svých nejnetradičnějších rolích, které Vás zavedou do tajů "hackers crew" .-), kde ne-jen hlavní dvojice má charisma na rozdávání, ale i vedlejší role jsou plné překvapení v podobě J.Bradforda, R.Santiaga a hlavně "slizouna" F.Stevense, který je v "síti" a na "skejtu" jako doma.--) "Jak ses tam naboural? Z domova. Z domova? Jsi ztracenej. FBI tě dostane!!" Perfektní dialogy a hlavně úžasný český dabing, který nesráží nic na výsledném hodnocení! "Hákujte planetuuuuuuu"!!!! Entruju 100%%%%% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)
  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)

Reklama

Reklama