Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (61)

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Jak už tak trochu u seriálu bývá zvykem vynikající díly se střídají se slabšími. Rozhodně se, ale v tomto případě jedná o špičku komiksového žánru. Po Spidermanovi (1994) druhé nejlepší animované ztvárnění, na které se vyplatilo si každou sobotu ráno přivstat. Navíc nostalgie hraje hodně silnou roli...85% ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák, který kdy spatřil světlo světa. S chytrými a dospělými příběhy, stylovou animací, skvělou hudbou a naprosto famózním hlasovým obsazením. Prostě jeden ze seriálů, který se rozhodl brát své publikum vážně a za to jsem ho zbožňoval jako malý a zbožňuji ho doteď. "I am vengeance! I am the night! I AM BATMAN!" 10/10 ()

Reklama

Welington 

všechny recenze uživatele

Tenhle Batman je dnes již klasickou záležitostí a jako takový je prostě mojí nejoblíbenější vzpomínkou na dětská léta. Seriál, který to u mě vše vlastně započal, má za následek i můj převeliký zájem o podobná díla a komiksy. A doteď je to u mé maličkosti ten nejoblíbenější Batman, jaký se kdy objevil v kreslené podobě. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z najlepšie hodnotených animákov vôbec, preto som očakával do istej miery menšiu epizodionálnosť a komplikovanejší dej, postavy a problémy. Je to však len veľmi dobre, podľa predlôh spracovaný animák pre deti, ktorý má pre ľudí skôr pridanú veľkú nostalgickú hodnotu. Pre dospelého človeka, pokiaľ nie je naozaj fanúšik DC, to však v súčasnosti už nemá veľa, čo ponúknuť pri konkurencii detských seriálov ako sú Avatar alebo Trollhunters. Drop 23/85 - 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najkultovejší seriál môjho detstva, aj na smrteľnej posteli budem schopný vyhmkať hlavnú tému. Po rokoch som si to pozrel kompletne celé a som z toho stále unesený. Vizuálne podmanivé a prepracované, má to najlepšiu úvodnú zvučku všetkých čias a štylizácia do noiroviek je využitá na 100% (uhly kamery, hra so svetlom a tieňom, dobové kostými, farby zaváňajúce technicolorom, architektúra mesta, čiernobiela televízia, či drobnosti ako font a pozadie názvu epizódy). Nie je to len nostalgia a vizuál, príbehy na detský komiks mimoriadne originálne, akcia je často druhoradá a najdôležitejšie je pátranie po tajomstve a seriál stvoril (Harley Quinn) alebo dal hĺbku (Mr. Freeze) nejednej postave. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (54)

  • Po 11. září 2001 pomáhal Kevin Conroy coby dobrovolný kuchař s přípravou jídla pro policisty a hasiče v New Yorku. Jeden z kuchařů zjistil, že je Batman a zeptal se ho, zda to smí říct ostatním. Conroy souhlasil, protože si myslel, že ho nikdo nebude znát. Na naléhání jiného kuchaře začal Conroy vykřikovat: "I am Vengeance! I am the night! I... am... Batman!" ("Jsem pomsta! Jsem noc! Jsem ... Batman!") a sklidil tak od těch, kteří zrovna v pomocném centru jedli, úspěch. Začali mu říkat, jaké jsou jejich oblíbené epizody a jak se na seriál dívají se s vými dětmi. Conroy později řekl, že to bylo poprvé, co viděl někoho z nich se od 11. září týden předtím zasmát. (liquido26)
  • Policejní důstojnice Renee Montoay a Jokerova přítelkyně a pomocnice Harley Quinnová byly vytvořeny speciálně pro tento seriál a později začleněny do komiksových knih. (liquido26)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama