Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Policista Marion Cobretti je drsnější než skupina hiphoperů z nejbližšího sídliště (a to je co říct). A dokazuje to i svojí vizáží. V puse neustále cucá párátko, což je praktické, protože když dojdou náboje (né že by mu to hrozilo), tak je s ním pořád schopen zabít menší gang. Oči má neustále schované pod tmavými brýlemi (není potřeba, aby nepřítel věděl, že občas brečí) a konečně se dostávám k poslední součásti jeho oblečku k rukavicím, které zřejmě nesundává ani ve vaně (snad si je sundal alespoň na tu Brigitte Nielsen, protože šahat na ní v rukavicích by byl zločin). Kobra je hrdý zástupce akčního filmu z 80. let, ke kterým mám velice kladný vztah, ač jsem byl drtivou většinu let 80. na houbách, ale přesto jsem byl lehce zasažen dozvuky videoboomu počátkem 90.let. Kobra splňuje všechny základní atributy té doby. Svalnatý hrdina v jednoduchém příběhu chrání pěknou babu a nepřátelští motorkáři ze zvláštní sekty se nechávají střílet po desítkách k čemuž se s nimi Cobretti loučí s hláškami z kategorie nejtvrdší. Akce je celkem napínavá. Jen mi nebyla jasné motivace nepřátelské sekty. Podobné filmy: Likvidátor (1996), Jako štvaná zvěř (1995), Komando (1985) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kobra měla velice slušný náběh stát výborným ačním filmem - pokud by tedy ovšem nebylo Slyova "úžasného" scénáře. Ten totiž absolutně neví, na kterou stranu to hrát. Ze začátku se Kobra tváří jako detektivka, ale na detektivku má až příliš řídký děj; ke konci se tváří jako akční film, na akční film je ale její první část až příliš "neakční" a když už přichází na to nejlepší, samotnou úžasnou postavu hláškujícího detektiva Mariona "Kobry" Cobrettiho, šetří s ním Slye jako komunisti s pomerančema a místo aby ho nechal vyniknout, ho pořád někam hloupě staví do kouta. Když si k tomu navíc přičtete, že hlavní záporák (s tváří Shao Kahna) působí spíš jako oplzý úchyl než mesiáš nového věku a Niellsonová v mnoha scénách nebezpečně připomíná chlapa, je mi to líto, ale nad *** jít nemůžu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Stallone jako kurva drsňáckej detektiv Marion Cobretti (Cobra) v možná úplně nejlepším jeho čistokrevným 80's akčňáku. Jedná se částečně o kriminálku, ve které se akce střídá s napětím, ideální kombo spolu s nekompromisním hláškařem Cobrettim. Jak projíždím Stalloneho filmy, tak zvyšuju na plnej, protože tohle za to prostě stojí. 90% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha akčních Béček se Stallonem v hlavní roli. Je to sice poněkud hloupý, ale je tam dost akce a nedá se tomu upřít taková skoro až terminátorovská atmosféra. Nicméně ty filmy, kde si Stallone sám napsal scénáře, jsou obvykle dost přitažený za vlasy. Myslim si, že mu měl ty scénáře někdo trochu proškrtat a zcenzurovat. Když vypnu mozek, je to na 3 hvězdy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Typický akční film 80. let, brutální, jednoduchý, chvílemi až stupidní děj, v kterém jde jen o to, kdo s koho, Stallone je ve formě a likviduje jako osamělý policista chránící krásnou ženu (ach bože, to krásné kýčovité klišé) bandu úchylných zabijáků v čele s Brianem Thompsonem, finální Jánošíkovská smrt výše zmíněného je třešničkou na dortu téhle bezduché řežby ()

Galerie (75)

Zajímavosti (29)

  • Zabijákův nůž byl speciálně pro film navržen designérem Hermanem Schneiderem. (Fenk)
  • Pro bojové scény nechal Stallone vyrobit "pětačtyřicítku Colt " se slonovinovou rukojetí, na níž se nacházela královská kobra a " samopal Jati " se zaměřovacím laserovým paprskem. (Chupacabre)
  • Cobrettiho (Sylvester Stallone) auto je upravené Mercury Monterey. Pro film byla použita celkem čtyři v různých stadiích poškození, dvě byla z roku 1949 a dvě 1950. Jedno z nich patřilo přímo Sylvesteru Stallonemu a v roce 1994 bylo ukradeno z jeho garáže. O pět let později bylo nalezeno, zrestaurováno a použito ve filmu 60 sekund (2000), kde vystupuje pod jménem "Gabriela". (Stejšn)

Reklama

Reklama