Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a zásadních filmů Stevena Seagala není překvapivě až zas tolik o bojovém umění, spíše o střílení. Seagal sice převede kupu svých tradičních kopů i úderů (tzn. rychlý sled rad a kupa mrtvých), ale hlavní slovo v cestě za pomstou za zabití kolegy policisty má brokovnice. Především záběr na odpadající nohu pod kolenem po přesném Seagalově výstřelu beru jako výborný nápad. William Forsythe jako maniak, který ví, že jeho dny jsou sečteny, podává odpudivě skvělý výkon, no a dalšího už ani není koho chválit, neboť v tomto filmu jde hlavně o Seagalovo mlácení a Forsythovo umírání. Oběma to celkem jde, tak proč nebýt spokojen. PS: Jen mě při pohledu na Seagala udivilo, že už v roce 1991 vlastně nepatřil k těm nejchudším a ta dnešní podoba byla tedy jen otázkou času. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná spravodlivosť patrí podľa mňa medzi päť najlepších seagaloviek. Akcia strieda akciu, aikido súbojov, na ktoré sa divák asi najviac teší, je dostatok, ale aj milovníci strielačiek si prídu na svoje. Scenár síce nie je žiadna pecka, ale určite lepší ako predchádzajúce dve seagalovky (Ťažko ho zabiť a Muž so znakom smrti), má gule a viac než obstojnú zápletku, aj keď by som privítal vyššiu gradáciu. Forsythe v roli záporáka je zasa presvedčivý. Starý dobrý nekompromisný Seagal, ako ho poznáme. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy Steven Seagal nebyl tlustý prase, hrál dobře a předváděl dobré bojové umění? Tak kde jsou? Proč nemůže točit i v současné době jako je tento. Vždyť by stačilo zhubnout pár desítek kilo a vybírat si lepší scénáře. Tento film má kupodivu celkem solidní scénář, i když nějaké ty díry v něm jsou. Dost mně překvapil Wlliam Forsythe, kterého jsem měl možnost zatím vidět snad jen ve Skále, ale v tom to filmu předvádí naprosto vynikající výkon a jeho padouch je prostě paradní. Na svou dobu jistě hit ale troufám si napsat, že v dnešní době je to klasika a hlavně je to skvělá akční pecka s tehdy ještě dobrým Seagalem. Právem zasloužené 4* a jeden z těch lepších filmu se Seagalem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat vyborny Segos, akurat ze na rezisersku stolicku si sadol John Flynn /Kriminal so Stallonem/. Scenar je sice klasicke seagalovske klise, ale film ma temnu atmosferu, vyborne akcne sceny /bitka v bare bola skvela/ a zaporak v podani Williama Forsythe /Tenkrat v Americe, Potize s Arizonou/ je maximalne uveritelny. Pista Segos roli alfa samca presne taky, aky ma byt. Na tento film nemozem napisat nic zle, lebo ako pubertak som filmecek miloval a nic sa nezmenilo ani po 15 rokoch. Ovsem to najlepsie od Steva sa este iba chystalo. 92 %. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejbrutálnější seagalovka z doby, kdy byl Steven na vrcholu. S protivníky se tu moc nemaže a dost nekompromisně je vymlátí. Tu jim ustřelí nohu brokovnicí, tu je prohodí sklem od auta, tu jim propíchne hlavu otvírákem. Hodně solidní film, který si na nic nehraje. Na můj vkus se bere moc vážně a Seagal se tu zbytečně pokouší hrát (což mu moc nejde), na druhou stranu má pořád respekt a vypadá jako někdo, s kým bych nechtěl mít konflikt. Flynn válí i režijně, zejména atmosféra a prostředí Brooklynu jakožto nehostinné čtvrti, kde není bezpečno, se mu podařilo vykreslit takřka dokonale. William Forsythe je asi nejlepším seagalovským záporákem ever. Pro mě naprostá oddechovka, která ale u mě nemá takový melancholický nádech jako Hard To Kill, které jsem viděl víckrát a dám si ho raději než tohle. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Slovo „fuck“ je ve filmu vysloveno 114 krát. (POMO)
  • Vůz, který řídí v závěrečné scéně Ritchieho gang, je slavný americký automobil Buick GNX. (OceanView)

Reklama

Reklama