Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jít pod 4 hvězdičky by byl zočin..."Nemilosrdná spravedlnost" je klenotem v Seagalově filmografii - jeho asi nejbrutálnější, nejtemnější a dost možná nejpřímočařejší film. Ale přitom se nezapomíná na povedené vykreslení Brooklynu sužovaného všudypřítomným zločinem, které zajímavě podkresluje hlavní dějovou linku - a nutno uznat, že Steven tentokrát dostal velmi působivého protihráče. William Forsythe je totiž jedním slovem absolutní magor (vlastně dvěma). Nebudu to prodlužovat a sáhnu k lacinému zvolání - "Nemilosrdná spravedlnost" má koule!!! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeš bejt z Brooklynu! Proč? Protože to bys se mnou takhle nemluvil"!! Gino (Steve) je v životní formě (jak herecké tak fyzické) a svým protivníkům dává ochutnat svůj lokýtek, kolínko, hranu zápěstí a vůbec všechno co ho napadne včetně úvodního prohození auto-oknem! Jedna z nejlepších choreografii bojových scén vůbec! Skvělá kamera nastavuje atmosféru na bod nula až mrazivo a rozjíždí se 88ti minutová hra na honěnou, kde dopředu víme jak to musí skončit. Nejlepší záporák všech dob Forsithe a nejlepší "Seagalovská" filmová muzika (Beastie Boys) jsou už jen dopohlazením na rozštípané duši, která má rozhodně (a ne jen kulečníkový) koule!!! A mimochodem? "Viděl někdo Richieho"?.-) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal hraje, podobně jako ve filmu Nico, odchovance své čtvrti. Každý ho zná, ať dobrák či zločinec, se všema je zadobře. Udržuje křehkou hranici mezi dobrem a zlem až do chvíle, kdy mu jeden z jeho dětských kamarádů zastřelí parťáka. Pokud máte rádi Stevena Seagala, tak vězte, že Nemilosrdná spravedlnost je jeden z jeho lepších filmů. Děj je hloupý, najde se tu i pár nelogičností, ale o to zas tak nejde. Seagal kosí jednoho bídáka za druhým, a to zastíní kdejaký dějový neduh. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal ještě v době kdy nemusel nosit kimono a kdy ještě nemá opuchlej ksicht a může pořádně otevřít očí. V těhle filmech na začátku 90. let je dobrej a dá se na to koukat a dokonce se u toho i pobavit. Steven je sice dobrej, ale filmu taky dost pomáhá kvalitní záporák v podobě nafetovanýho Williama Forsythea a drsnější děj, závěrečná bitka mezi Seagalem a Forsythem je prostě skvělá. Nemilosrdná spravedlnost patří do top 5ti filmů u Seagla, to sice moc neznamená, ale na jeho poměry je tohle prostě skvost. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Trošku brutálnější Seagal. Taky tenhle má klasiky jako jsou hlášky, lámání končetin, alright za každou druhou větou a nulový emoce. Ale tak i svoje perly jako Segalův baret, zfetlýho záporáka, kterej střílí lidi na potkání, kouli v ručníku, štěně, vrták v hlavě. Co víc si přát... Seagal na svém vrcholu. - "Don't be a bad guy. What do you wanna shoot me for? Don't be a bad guy. Be a nice guy, alright?" ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Vůz, který řídí v závěrečné scéně Ritchieho gang, je slavný americký automobil Buick GNX. (OceanView)
  • Film se natáčel v říjnu 1990 v Brooklynu. (ssfan)

Reklama

Reklama