Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Steven koncom 80tých a začiatok 90tých patril medzi elitu akčných borcov a Nemilosrdná spravodlivosť to len dokazuje. Príbeh je taká klasika, kde Pišta Seagal ako policajt ma všetky frajerské scény napísané presne na telo, nechodí pre ranu ďaleko, rád odloží odznak a zbraň aby si to mohol rozdať na férovku, chráni slabých, ničí silné početné prevahy a samozrejme ako aj sám názov napovedá, nemilosrdne zasahuje. Niektoré akčné scény sú dosť okaté a nasilu spravené tak, aby sa Steven mohol predviesť, pretože veľa vecí by mu ako fízlovi neprešlo, ale musíte pochopiť, že je to proste Stívnoseagalovina. A to pre fanúšikov akčného žánru je nutnosť vidieť, pretože akcia je skutočne vybrúsená, Steven tu mácha rukami, tak rýchlo že by uštrikoval aj sveter, ale je to sakrametsky štýlové. No a taktiež nechýbajú ani dobré prestrelky. Akcie je teda dostatok po celý čas, je to krátke, frajerské, štýlové, drsné, nekompromisné a zápornú rolu hra vypasená nesympatická sviňa, ktorú si prajete zabiť. No a koho lepšieho si na najať ako Seagala, že ano. Pre mňa tretí najlepší film so Stevnom po Prepadnutí v Pacifiku a Ťažko ho zabiť. 75% - 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Seagalově nevyrovnané filmografii tenhle akční thriller působí velmi osvěžujícím dojmem a dokazuje, že když měl Seagal štěstí na režiséra, natočil zajímavý film, ve kterém exceluje v záporné roli William Forsythe. Samotný Seagal je zde ve vynikající formě, ale k dokonalosti má film daleko. Béčko zůstane béčkem. 60% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a zásadních filmů Stevena Seagala není překvapivě až zas tolik o bojovém umění, spíše o střílení. Seagal sice převede kupu svých tradičních kopů i úderů (tzn. rychlý sled rad a kupa mrtvých), ale hlavní slovo v cestě za pomstou za zabití kolegy policisty má brokovnice. Především záběr na odpadající nohu pod kolenem po přesném Seagalově výstřelu beru jako výborný nápad. William Forsythe jako maniak, který ví, že jeho dny jsou sečteny, podává odpudivě skvělý výkon, no a dalšího už ani není koho chválit, neboť v tomto filmu jde hlavně o Seagalovo mlácení a Forsythovo umírání. Oběma to celkem jde, tak proč nebýt spokojen. PS: Jen mě při pohledu na Seagala udivilo, že už v roce 1991 vlastně nepatřil k těm nejchudším a ta dnešní podoba byla tedy jen otázkou času. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ihned po Přepadení v Pacifiku asi nejlepší film se Seagalem, ale rozhodně ten nejdrsnější, s místy až nepříjemnou atmosférou. Některé vraždy hlavního gaunera Richieho (William Forsythe), jsou totiž páchány dost autenticky a takřka v přímém přenosu (zastřelení na ulici, žena v autě atd.). Brooklynskou džunglí se však naštěstí prodírá i jakýsi Gino, který má rád pejsky a s hajzly nemá slitování. Scéna v baru je neskutečná. Kde je Richie?! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mě zachovává spousty nostalgických dětských vzpomínek. Nejen, že jsem byl strachy vyděšenej skrz vyžranýho úlisnýho záporáka, kterej si zabíjel jak se mu prostě chtělo, ale hlavně a to především jsem byl nadšenej skrz vysokýho copatatýho hrdinu, kterej se těmto zfetlejm a zákeřnejm záporákům postavil a dal jim to celkem sežrat. Drsný akce, zlomený ruce, ustřelená noha, sekáček, no tak to bylo to, co jsme jako malí rváči chtěli vidět! Převeliká škoda, že si Seagal neudržel svůj standart "béčkového" akčního borce dýl a nenatočil víc takových filmů... Nicméně Stevenovi rychlý ruce a drsnej život Brooklynu mě díky skvělé NS zůstanou už navždy vrytý do paměti... 95% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Film sa mal pôvodne volať The Price of Our Blood ale tvorcovia ho neskôr zmenili na Out for Justice. (Seag)
  • Film se natáčel v říjnu 1990 v Brooklynu. (ssfan)
  • Kvůli požadavkům Stevena Seagala (Gino) byla role Williama Forsytheho (Richie) zkrácena. (VSVB)

Reklama

Reklama