Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavně toho Vetřelce nemuseli kopírovat tak okatě, ale Propast bych mezi materiál sloužící tvůrcům jako inspirace rozhodně neuváděl, jak tomu někteří zdejší činí, protože byla natočena později. ___ Jinak jde o příjemný bubu sci-fi s úsměvným koncem a pro osmdesátky celkem charakteristickou závěrečnou scénkou. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které mixuje scény z kultovních filmů (především Vetřelce), Ti ignorující žraloci na závěr byli fakt zážitek, věřím, že tvůrci chtěli, aby se divák pobavil a těmi odkazy vlastně vzdávají hold kultovním snímkům... A divák se nad tím "promyšleným" scénářem skutečně baví. Zajímavá je účast spousta známých tváří... Po pravdě jsem chtěl původně hodnotit za tři, což by asi více odpovídalo, ale za nadhled Jerryho Goldsmithe přidávám jednu hvězdu a za nebývale chytlavý motiv k závěrečným titulkům (A lot better) tu druhou... Prostě ten člověk dělal pro každý film maximum bez ohledu na jeho hloubku... :-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,704,614Tržby Celosvetovo $-║ Kostra príbehu okato kopíruje vo veľa veciach hlavne film Votrelec k tomu tam cítiť aj závan filmu Priepasť ale dobre tá vznikla v podstate v tom istom roku takže v konečnom výsledku išlo o určitú konkurenciu než nejaké kopírovanie, vykrádanie námetu. Takže vlna nebezpečných príšer požierajúcich posádku zasiahla aj tento film a v konečnom výsledku to nie je to najhoršie spracovanie, aj keď občas dej skĺzne do banálnosti, prevažne sa tam udrží celkom slušné napätie, kulisy podmorskej základne sú pôsobivé, trikovo na úrovni(veď Stan Winston robil masky) a herci si aspoň to minimum odvedú aj keď ani jeden nám sympatiami srdce nenaplní. /65%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uzavrené priestory či už niekde pod vodou alebo vo vesmíre sklamú iba málokedy. Aj v tomto prípade ide o celkom slušnú, atmosferickú dusnotu, kedy záhadná genetická nákaza likviduje jedného podmorského baníka za druhým. Dôjde aj na hrdinské činy, trocha gore, napínavý útek a boj s "roztomilou" podmorskou príšerkou. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ponor až na dno, atmoška vyšponovaná až na hladinu... Jasně; je to tunel monstróznější, že hloubš už jsou jen protinožci. Jenže když ta parta těžařů, byla příležitostně docela k popukání… A navíc taky ujíždím na vodce, takže vytáhlýho Sixpacka naprosto chápu. Taky bych si dala loka… Virům z Ruska totiž stoprocentně věřím, TY MAJÍ SÍLU! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)

Reklama

Reklama