Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Parazit na Cameronově Propasti od tvurců Vetřelce a Věci. Čili narychlo spíchnutý blábol vytvořený za účelem se svést na slavnějším filmu a nahrabat si co nejvíc prašulí. A taky to podle toho vypadá. Něco pořádného se začne dít až zhruba po 60% filmu. Chybí gradace napětí. Pořádný záporák. I příšerka není nic moc. Celkem ucházející herci a slušný rozpočet už tuhle slátaninu nespasí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob hororového crossoveru sestaveného z charakteristických znaků pro Cameronovu Propast a Vetřelce. Rozhodně se nejedná o průser i přes jistou béčkovou produkci. V první řadě atmosféra je na míru hrůzná a přes míru deprimující. Herecké osazenstvo je ucházející a příšera spolehlivě dokazuje, že si animátoři dali záležet. Co však tento snímek nepovyšuje na vyšší úroveň, je samotné finále, které je celkově vzato poněkud naivní a do realističnosti má daleko. V rámci žánru koukatelná záležitost. Za mě 65% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle mega mix mě paradoxně bavil první půl hodinu,kde se nic nedělo,v té druhé ´´plné akce,skvělých dialogů a dokonalých efektů´´ jsem měl co dělat abych nevypnul dvd.Nulová atmosféra a ani herecká esa v čele s dobrým Wellerem,sexy Amandou Pays a dokonale hláškujícím Danielem ´´ Márvem´´ Sternem to nezachrání.Režisérsky podprůměrné,efekty komické a hlavně ty stupidní dialogy a demence postav...ufff,nebýt príma první hoďky dám snad odpad,protože pak už to bylo čistě nesledovatelné.35%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Solidní podmořský mix Vetřelce a Věci (všechny hlavní motivy filmu jsou obšlehnuté z těchto snímků). George P. Cosmatos nikdy nebyl velký režisér, ale minimálně v 80. letech točil řemeslně obstojné, na nic si nehrající žánrovky. Zamrzí slabší triky (proto zde platí dvojnásob, že je lepší, když příšeru vůbec nevidíme) a některá obligátní klišé, ale nadšenci do sci-fi hororů by i tak tuhle u nás prakticky neznámou záležitost měli vidět. 60 - 70 % ()

oLí 

všechny recenze uživatele

4.5/10 Nemůžu se ubránit pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Režisér Ramba 2 na stoličce, RoboCop Weller, Plukovník Trautman Richard Crenna a mokrej bandita Stern před kamerou, specialní efekty Stana Winstona, hudba Jerryho Goldsmitha - to je přeci parádní sestava a potenciál pro dobrý film. Vetřelec byl ve vesmíru, Věc na arktidě, Leviathan se odehrává pod vodou. Velkou chybou je příliš dlouhý a nudný začátek a když se konečně začalo něco dít, tak film prakticky končil. No když se údajně mrtvej Stern začal pod peřinou hýbat, napětí se dostavilo - s ním i očekávání. Mírné zklamání, fakt to mělo na víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama