Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa cítim v tomto uzavretom prostredí mimo civilizáciu, ale zároveň uprostred jej najmodernejšej techniky ako divák vždy veľmi útulne. Je jedno, či pod hladinou mora, v ponorke, alebo vo vesmíre. Potom mi ani nijak extra nevadí, že parazit Leviatana parazituje už na raz vymyslenej a viackrát lepšie zobrazenej príšere, ako aj na scenáristickej štruktúre. Záverečná polhodinka je veľmi napínavá a to reálne, ako aj béčkovo zábavne. Film obsahuje jeden zaujímavý psychologický moment, kedy si asi nejeden divák bude hovoriť, čo by urobil on a asi sa stotožní s drastickým riešením jednej členky posádky. Na tej "popkornovosti a nízkorozpočtovosti" zmieňovaných predobrazov nakoniec nie je nič zlé, ak to dokáže pobaviť. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Leviathan je názornou ukázkou toho, že vykradením různých prvků ze slavnějších filmů (tady je to Propast, Věc a hlavně Vetřelec), lze vzniknout zdařilé béčko, i když mi po jeho zhlédnutí zůstala taková mírná pachuť v ústech, protože být tam, po vizuální a trikové stránce, propracovanější hlavní monstrum, asi bych chrotal daleko více blahem než teď. Ale nejvíc si paradoxně cením první půlky, kde o monstru není vidu ani slechu, potažmo prochází počátečním vývojem, a v níž je pro mě Leviathan nejzajímavější. Hereckému obsazení, s ohledem na standard těchto filmů, bych máloco vytknul... snad jedině to, že "hlavní dvě přednosti" Amandy Pays zůstanou bohužel zahaleny. Leviathan se nijak nesnaží vměstnat mezi nejlepší snímky (i když by kdekdo, díky jménům Winstona či Goldsmithe, mohl nabýt opačného dojmu), což je v konečném součtu jedině dobře. Béčkových 70% ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Příběhem někde mezi Vetřelcem, Věcí a Propastí. Atmosférou ale zdaleka svých vzorů nedosahující. Za pozornost rozhodně stojí propracované interiéry podmořské základny, které měl na svědomí slavný filmový výtvarník Ron Cobb, a z větší části také práce Stana Winstona. Hlavně první fáze obludy jsou patřičně hrůzostrašné. Finální monstrum ale nikdy nevidíme tak nějak v plné kráse, a z jednodlitývh bleskových záběrů se mi zdálo trochu moc komplikované a neohrabané. A pak je tu ještě ukázkové obsazení pojící v sobě to nejlepší z hvězd nižší svítivosti:) ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které mixuje scény z kultovních filmů (především Vetřelce), Ti ignorující žraloci na závěr byli fakt zážitek, věřím, že tvůrci chtěli, aby se divák pobavil a těmi odkazy vlastně vzdávají hold kultovním snímkům... A divák se nad tím "promyšleným" scénářem skutečně baví. Zajímavá je účast spousta známých tváří... Po pravdě jsem chtěl původně hodnotit za tři, což by asi více odpovídalo, ale za nadhled Jerryho Goldsmithe přidávám jednu hvězdu a za nebývale chytlavý motiv k závěrečným titulkům (A lot better) tu druhou... Prostě ten člověk dělal pro každý film maximum bez ohledu na jeho hloubku... :-) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný horor, který na dobu svého vzniku diváka nemohl urazit. V té době podobná dílka vznikala jak na běžícím páse, vezoucí se na popularitě slavnějšího Vetřelce. Přesto je tento film, společně s Hlubinou hvězdou 6 to zdařilejší dílko, kde o napětí nouze rozhodně není. Láhev vodky, tajně propašovaná na palubu podmořské těžební stanice z útrob úmyslně torpédy potopeného křižníku Leviathan, způsobí posádce základny hodně komplikací a začíná boj o přežití... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno