Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám-li nechtě použít české názvy abych nevypadal jako pozér, nabízí se srovnání s Propastí, Vetřelcem a Věcí. A bohůmžel na každý z těchhle filmů Leviathan v něčem ztrácí: Horší herci, slabší postavy (ploché a většinou dost vypatlané), méně propracovaný příběh, fůra křečovitého "hláškování" a jalového plkání o blbostech minimálně celou první třetinu, chudší výprava a tím pádem levnější videofilmový look, a v neposlední řadě trochu podivný střih - v druhé půli jsem měl pocit, jako kdyby střihač pár scén někam zabordelil. A k tomu všemu hraje hudba děsivější a obludnější než všechna geneticky modifikovaná monstra dohromady - sterilní orchestrální humáč jak k nějakému mainstreamovému "velkofilmu" ze šedesátek (Goldsmith zjevně neměl své dny). Vím, že Abyss, Alien i Thing jsou prostě impozantní vrcholy žánru a nějaký jiný příbuzný film jim sotva může vážněji konkurovat. Ale tomuhle béčku prostě čtvrtou dát nemůžu a nemůžu, i když bych hrozně moc chtěl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jde to po krvi!" ,,Chcete snad říct, že tu je s náma Dracula?" Ano, mix Vetřelce s Věcí vstupuje do kin společně s daleko lepší Propastí a s o něco slabší Deep Star Six. Skvělý Vetřelec vykrádal stejně jako Věc z jiných filmů, tudíž všechny podobnosti Leviathanovi odpustím. Škoda, že Goldsmith zní jen místy strašidelně (ve Vetřelci si vedl zatraceně líp) a S.Winston odvedl jen standardní práci (creatury hezké, ale mohlo jich býti houšť). Podmořská stanice působí velmi věrohodně, chodby, připomínající potrubí, jsou opět jako z Vetřelce (ale kulaté máme i v 2001: vesmírná odyssea) a všemocná (a všehoschopná) Organizace má vše pod kontrolou. Boj posádky s mutujícími spolučleny je efektní a na rozdíl od první části rychlý. Z dokumentárního filmu o tom, jak se těží drahé kovy na dně moře, se postupně stane strašidelné sci-fi. Závěrečné scény přitažené za vlasy musí potěšit každého fanouška B-filmů! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmov ktoré by sa odohrávali pod morskou hladinou veľa nepoznám,tak som bol vo veľkom očakávaní či sa mi to bude páčiť.Podmorské dno,klaustrofóbické priestory lode a monštrum pred ktorým nemáte úniku.To malo veľkú šancu na úspech a dopadlo to nad moje očakávania.Silno depresívna snímka,lebo keď si predstavím tak hermetickom uzatvorenom priestore by som bol ja a začalo by tam zabíjať monštrum o ktorom nič neviem,tak to znie ponuro až atmosferický a to tieto ingrediencie tento film všetky obsahuje.To monštrum by som porovnal s Vecou lebo ona bola uzavretá v ľadovci a táto na morskom dne a obidve vedeli parádne mutácie a postrehol som zmienku na votrelca,keď sa to monštrum dostávalo s brucha a to tu bolo tiež.Malo to veľmi slušnú atmosféru aj napätie.To monštrum nebolo vidieť v plnej krase ale v takých malých priestoroch to je aj pochopiteľné.Je to vynikajúci film ale ako som už napísal nemalo to čisto svoju myšlienku.Lebo tam bolo okopírovaných viacero filmov ale aj tak paráda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, z láhve vodky džina nevyvoláš. V lepším případě si uženeš kocovinu anebo v tom horším, je-li onen mok neznámého původu a v neoriginálním balení, třeba nějaké milé zdravotní potíže. A pokud ji najdete několik kilometrů pod mořskou hladinou ve vraku ruské lodi, doporučuji ani neochutnávat. Mohlo by se vám stát, že zmutujete do strašlivých potvorů s chutí na lidskou krev. Poněkud za vlasy přitažená zápletka s absurdně superúčinným mutagenem je vyvážena zejména poctivou prací "latexového" trikaře a povedenou atmosférou podmořské stanice. A vzhledem k tomu, že scénář si na jedné straně nehrál na hlubokomyslnou divadelní hru k zamyšlení a na straně druhé nenabídl ani besídku z psychiatrické léčebny v Bohnicích, byl jsem minimálně příjemně pobaven. Na vykrádání vetřelců a věcí zvysoka kálím své "A co jako?" Čtyřková zábava. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživná variace na The Thing, která se zbytečně dlouho rozjíždí, zbytečně se fixuje na nesympatické postavy, kterým do poslední chvíle ani pořádně nevadí, že je něco vraždí a konzumuje. Asi proto, že ani samotná potvora není zdaleka tak děsivá a nechutná, jako ta ze známějšího bratříčka. Závěrečná honička působí místy nechtěně směšně a korunu tomu dává dost nepovedený závěr s trapným KO. K dobru musím akorát přičíst poctivé kulisy a efekty a tradičně kvalitní hudbu Jerryho Goldsmithe, která se ale často k filmu moc nehodí - zejména ten přehnaně heroický závěr. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama