Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

malylada 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem dostal strach, že dostaneme remake epizody s bratrem Data Lorem, naštěstí se tak nestalo. Děj je o proti všem dílům hodně triviální, nevyhne se logickým lapsům a má blíže k akčním scifi než ke klasickému Star Treku. Nová rasa připomíná spíše postavy z Blada a masky se mi moc nelíbily. Nicméně Dan Hardy, v jedné ze svých prvních rolích sehrál záporáka na jedničku, ne-li jednoho z nejlepších v tomto vesmíru. Konec nabízí jednu z nejlepších vesmírných bitev a je opravdu parádně vygradovaný. Určitě důstojné zakončení patnáctileté pouti této posádky, až se to zdá být neuvěřitelné.....7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec a tím pádem asi nejsem ani fanda Star Treku. K sérii sem se dostal až díky skvělému Abramsově restartu. Po shlédnutí dílu X: Nemesis a naprosté neznalosti devíti celovečerních filmů a obrovské zásobě všelijakých dílů s cedulkou Star Trek musím konstatovat pouze jediné. Už vím jak to začalo (Star Trek) a vím jak to skončí (X: Nemesis). Zpět k filmu, překvapuje mě že série asi nebude zase tolik neakční jak se všude vypráví. Přišlo mi že se v Nemesis pořád něco dělo a děj odsýpal ve velice solidním tempu. Hlavní záporák byl dost fajn a souboj pleší nebyl snad nikdy tolik zajímavý jako tentokrát. Možná šlo vycucnout trošku více z tohoto střetnutí, ono je zajímavé utkat se svým vlastním mladším klonem. Když vy ste vy a on je on. Anebo vy ste on? Jo a ještě jsem si odpověděl na jednu otázku. V sitcomu Red Dwarf sem vždy tak nějak tušil odkud se berou inspirace pro jejich vesmírné přestřelky a kosmické bitvy lodí. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Se zármutkem a bolestí v srdci se další trekkie loučí s TNG...loučení je to nelehké, ale díky práci všech zásadních osob krásné. Sice ne tak skvělé jako by mohlo být, s pár scénami které vypadají jako kdyby patřily do seriálu a ne na stříbrné plátno, ale na druhou stranu obsahující záběry, pro které stojí za to zemřít;) Humorné vložky ze začátku filmu působí jako krapet křečovitá snaha vzít konec té dlouhé pouti s lehkým srdcem, celá Nemesis však díky tomu působí nesourodě a...no prostě by to s větším rozpočtem asi šlo udělat lépe. Ale stejně - komu při prvním odmaskování Scimitaru nespadla čelist, není trekkie:) Nebude to největší díl, nebude to ani nejsilnější díl, nebude to ani díl s nejkrásnější hudbou...ale bude Datův a bude nejsymboličtější. A co říct na závěr? Kdo při závěrečném pohledu na Enterprise v místě, kde jsme se s ní potkali poprvé, za doprovodu té hudby, která tu byla už tenkrát...však vy mi rozumíte;) 80%, ale moje láska ke Star Treku v tom sehrála svoje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposledy potkal sám sebe, tak jsem se fikaně přechytračil tak, že se z toho přestal točit Měsíc. Picardův souboj se svou vlastní DNA má však dalekosáhlejší význam pro mír ve vesmíru a já to plně respektuji. Poslední Picardovu a Datovu filmovou akci jsem si zkrátka dokázal užít i přesto, že ani pružné hranice sci-fi logiky nedokázaly pojmout některé nabídnuté nesmysly. Mně však stačilo přesunout veškerou energii z mozkových závitů do očních bulv a další startrekovská spokojenost byla na světě. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dustojne rozlouceni Picarda a jeho posadky s filmovym Star Trekem. Nejvetsi highlight budiz jeden z uplne poslednich soundtracku Jerryho Goldsmithe, ktery je misty velmi povedeny a cloveka jen zamrzi, ze ho nikdo nestihl naklonovat, protoze ztrata tvurce takto skvelych soundtracku je citelna. 6/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film obsahuje narážky na všech 5 Star Trek seriálů. Riker (Jonathan Frakes) použije manévr pojmenovaný po kapitánu Kirkovi, je zmíněna válka s Dominionem, hlavním protivníkem posádky ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993), krátké cameo si coby admirál zahrála Kathryn Janewayová ze seriálu Star Trek: Voyager (od r. 1995) je zmíněna loď USS Archer, pojmenovaná po kapitánu Archerovi ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001). (mirliflore)
  • Všechna romulanská i remanská jména ve filmu jsou odvozena ze starých čínských jmen. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama