Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vesnickým skautíkům chybí, už jen krůček k dosažení jejich nejcenějšího bobříka "přežití bez rodičů" v rozsáhlých kukuřičných lánech v čele s Isaacem[prozatimní] a Malachaiem[čekatel]..(dva kohouti v jednom popcornu) a se starostlivým strýčkem(Ten, který kráčí mezi řádky), sledující vše přísným okem vedoucího. Tuto bohulibou činnost, se jim však snaží překazit dva dospěláci "kdoví odkud", jenže parta dětí, se sebou nenechá vorat. :)) Tak jen směle do toho, mládežnící.. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Toto byl první film a zároveň poslední originální videokazeta, kterou otec koupil k našemu, kdysi novému videu. Ještě teď vzpomínám v nostalgickém opojení na ten rychlodabing, díky němuž měla spousta filmů svoje kouzlo. Jako děcko jsem tento horor hltal, ale dnes, už se střízlivýma očima musím říct, že Kukuřičné děti nejsou tak dobré jak za mlada. Opuštěné, kukuřičnými poli olemované městečko má věru dobrou atmosféru, ale k dokonalému zážiku mě k tomu opravdu něco chybělo. Potěšila mě sympatická hlavní dvojice (Horton a Hamiltonová) a ten zrzavý buran. Nostalgických 70%, jinak bych to viděl tak o dvacet procent míň. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je hodně zvláštní, že léta páně 1984 vzniklo žánrově vybroušené sci-fi Terminátor, komediální Krotitelé duchů nebo třeba dobrodružný Indiana Jones a Chrám zkázy. V rámci svého žánru nadmíru povedené kousky. Bohužel v osmdesátých letech v drtivé většině ale horory dělat neuměli. Většina špatných hororů je alespoň vtipná, Kukuřičné děti jsou otravným a dosti amatérským paskvilem s jen velmi zřídka kdy dusivou atmosférou. Dialogy jsou na úrovni žáka základní školy, situace a vztahy jsou vykreslené se spletitostí leporela. Pobaví snad jen spratek Isaac a rezavý ucho Malachai.. jinak jsem tam nic jiného neviděl. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, kdy jsem viděla naposledy. A je pravda, že jsem si z filmu pamatovala pouze to scénu na silnici, kde je ten skvělej jump scare, hned v úvodu. Průměrný film, kterému asi nejvíc dělalo plusové body, že jsem ho viděla teď s titulkama. Ale jinak průměr s koncem, který mi neseděl. Ten jsem po té době zapomněla. Teď už vím proč  ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mě docela dlouho míjely, ale když jsem se rozhodl to napravit, byl jsem zklamán. Jedná se vlastně jen o obyčejné osmdesátkové béčko s nadějným začátkem a několika solidními momenty, které však zapadají do celkové šedi. Ani herecky to není žádná sláva. Linda Hamilton musí mít za zadkem Terminátora, aby dokázala zaujmout. Film vlastně láká jen tím, že je natočen podle Kinga, jehož fanoušci budou ovšem po shlédnutí přinejmenším rozpačití. Další díly série si s radostí nechám ujít. 30% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu měla být postava Lindy Hamilton dětmi zabita. (Chatterer)
  • R.G. Armstrongem natočil své scény za jeden den. (Chatterer)

Reklama

Reklama