Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer 2

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je adaptáciou rovnomennej krátkej, zhruba dvadsaťpäť stranovej, poviedky amerického spisovateľa Stephena Kinga, ktorá pochádza zo zbierky Nočná Smena. Je tam jedna z najlepších. Jej filmová podoba však nie je zrovna najlepšia. "Kukuričné deti" doplatili najmä na chudobnú produkciu. Je hodne vidno, že sa jedná o nízkorozpočtový film. Mohlo to byť oveľa lepšie. Pôvodná, literárna predloha má obrovský horrorový potenciál. ** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přestaň Sáro Connorová blbnout s těma harantama v kukuřici a běž se raději připravovat na Soudný den.. Solidně dusivá atmosféra nekonečných lánů, děti se srpy vedené dvojicí Pepa Melen v saku (Isaac) plus rezavý výkvět každé polepšovny (Malachai) a vše srážející nadpřirozený závěr plný optimismu. A přitom stačilo k zahnání všeho zla sebrat těm nebohým dětem z Gatlinu Bibli a vrátit jim PC hry, cigára, levné krabicové víno a popcorn z mikrovlnky.. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Uz uvodni scena vyvrazdeni Gatlinskych dospelich dava jasne najevo, ze jsme v polovine zabavnych krvavych 80. let. Zadne slozite vysvetlovani, zadne rozumovani, jen cista radost ze sledovani pohodoveho becka. Nejvetsim plusem prvniho zfilmovani slavne Kingovi povidky je husta a stisnena letni atmosfera, tvorena prevazne prujezdy kukuricnym polem a vylidnenymi domy. A cele to az do konce tahnou dobri detsti herci, v cele s Johnem Franklinem (kriploidni Issac) a predevsim zrzavym Courtney Gainsem. Jeho Malachai je opravdovej milacek, takovyho parchanta bych za syna nikdy nechtel, ale chtel bych jim byt :). ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je solidní, prostředí opuštěného města a kukuřičných polí se mi sakra zamlouvá! To já můžu. I soundtrack byl hodně zdařilý. Avšak problém tkví v hodně nezodpovězených otázkách či nedotaženostem. Čekal bych, že když už se povídka natáhne do celovečeráku, odpovědi budou. A taky mě naštval konec. Posuďte sami. Potenciál tu byl velký, bohužel, 2 hvězdy. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Přes bezesporu pozoruhodný nápad vytvořit sektu dětských fanatiků likvidujících vše dospělé mě Kingova povídka nikdy nepřirostla k srdci a nijak zvlášť mě nepřesvědčil ani tento film, i když vše slušně klape. Každopádně jednoznačný klad tohoto dílka vidím v odstartování série, která se pohybuje už výhradně v béčkových vodách a kupříkladu třetí díl PŘÍZRAK MĚSTA je vyloženě lahůdková záležitost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • R.G. Armstrongem natočil své scény za jeden den. (Chatterer)
  • V původním příběhu měla být postava Lindy Hamilton dětmi zabita. (Chatterer)
  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)

Reklama

Reklama