Anna ze Zelených vršků: Další osudy

(TV film)
  • Kanada Anne of Green Gables: The Sequel (více)
všechny plakáty
Trailer

Na prelome storočia sa rozhodnú vziať do svojho domu sirotu. Matthew a jeho sestra Marilla sú však tak trocha zmätení z toho, keď im namiesto chlapca pošlú dievčatko. Jej meno je Anne Shirley a hneď v prvých minútach je celkom zreteľne vidieť, že je to dievča s mimoriadnou fantáziou a netradičným pohľadom na svet. Len náhodou sa Marilla rozhodla nechať si Annu v dome, aj keď Annin spôsob myslenia a snívania je Marille a jej pragmaickému mysleniu vzdialený. Netrvá však dlho, kým sa Anna novom prostredí udomácni a kým si Marilla uvedomí, čo Anna do jej života môže priniesť... (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

Paity

Pokračování romantiky v podání Anny ze Zelených vršků. A stejně jako v původním filmu jde zase výhradně o zábavu určenou dívkám. ()

MM_Ramone

Určite nie som cieľovou skupinou pre tento kanadský miniseriál o mladej slečne Anne Shirley. Historický príbeh o tomto usilovnom dievčati so sympatickým pohľadom na svet ma prekvapivo zaujal. Kľudný seriál, ktorý ma dokázal hodiť do pohody. Na to, že sa jedná o televíznu produkciu, tak som bol nadmieru spokojný aj so samotnou filmovou realizáciou. Vyhovujúce extreriéry, výpravy, kostými a dobré herecké obsadenie. Megan Follows v titulnej úlohe bola vynikajúca. *** ()

tron

Dva roky po natočení jednotky na televízne obrazovky zavítalo pokračovanie. Hoc Annu zo Zeleného domu mnohí z detstva máme zaevidovanú ako seriál, trochu si s nami pohráva fantázia. Jednotka nebola ani tak seriál, ako skôr cca trojhodinový televízny film. Dvojka predsa len o čosi viac pripomína seriál: pozostáva zo štvorice cca hodinových epizód. Niekedy ju ale romanticky zamerané televízie vysielajú v celku, takže môže kvôli tomu vzbudzovať naopak dojem štvorhodinového celovečeráku. Nech tak či onak, pokračovanie by sa síce rado nieslo v duchu jednotky, lež nie je to možné. Anna trochu zostarla, pribudlo jej pár rokov, začína sa osamostatňovať, sťahuje sa do úplne iného prostredia, Matej je samozrejme dávno mŕtvy a úžasná Marilla tu síce stále je, ale má bohužiaľ strašne malý priestor. Čo je škoda, lebo akonáhle ja na scéne, jej herecká predstaviteľka Colleen Dewhurst si to absolútne a husto dáva a hoc je samozrejme naoko drsná, v skutočnosti ste čoskoro roztečení ako maslo, ktoré ste zabudli dve hodiny na letnom slnku. Tvorcovia sa snažia znova nám predstaviť takú bezprostrednú Annu, akú poznáme z minula, teda nepredvídateľné ryšavé tornádo s podrezaným jazykom, ktorému sa ústa nezatvoria, tentokrát je ale predsa len už dospelejšia, dokonca sa zamestná ako učiteľka. No a od tejto chvíle už to s druhou „sériou“ začína ísť riadne dole vodou, pretože jej peripetie s kolegyňami, žiačkami a ich rodičmi sú úplne nezáživné. Akože jasné, je fajn, že sa lacno neopakujeme a sledujeme Annu v novej životnej etape, len tá etapa je proste nudná. A kým v jednotke bola rozkošne otravná, tu ma proste len väčšinu času iritovala. Našťastie, ku koncu sa Anna vracia domov a atmosfére to očividne prospeje. Tak či tak to na 4* na rozdiel od prvej „série“ určite nevidím. Ani omylom, Anna. Ani omylom. ()

vydumnica

Anne of Green Gables je moja srdcovka. Videla som to hádam aj stokrát a nikdy ma to neomrzí. Výborné filmové spracovanie knižnej predlohy, len škoda, že veľa scén sa nakrúcalo v Ontariu a nie na Ostrove Princa Eduarda. Anna ma tak inšpirovala, že som sa tam aj vybrala a je to moje najobľúbenejšie miesto na svete🙂 (prežila som tam krásny rok a pol života)!  Anna zo Zeleného domu je pre mňa ten najkrajší film/seriál všetkých čias. Je mi ľúto, že Jonathan Crombie, filmový Gilbert, už nežije. Všetci herci sú veľmi sympatickí, Marilla a Matej podali perfektné herecké výkony, Gilbert tiež a samotná Megan je úplne ako z knižky Lucy Maud. Dávam 100% 💙 Úžasný príbeh, obsadenie, prostredie, nádhera. Ďakujem aj úžasne talentovanej L.M. Montgomery za jej knihu/y - mám prečítané všetky jej knihy vrátane súkromných denníkov. Pre fanúšikov Anny odporúčam aj seriál Road to Avonlea. ()

• V cca 10. minutě první epizody vjede Gilbert (Jonathan Crombie) na kole do vody a je celý mokrý. Hned v další scéně s Annou vysvětlují, že spadl do potoka, přitom je ale celý suchý a „nažehlený“. (wictoria)