Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (437)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Z Čech není k Addamsově rodině zájmově ani věcně tak daleko. Idea dobráckých strašidel víceméně normálního rázu s vlastní rodinou, lidskou podobou, svébytnými zálibami jejích členů, které tak šokují jednorozměrovou konformitu, je v podstatě hrabalovsky pábitelská. Zejména v prvních epizodách má seriál pozoruhodnou úroveň a přímo hýří skutečnou invencí. Revoluce v pojetí strašidelného žánru je dokonána - někdo sbírá housky, jiný se s úspěchem věnuje bílé magii (EDUDANT A FRANCIMOR propukají v bouřlivý potlesk). Co zůstává přesto i nadto, to je geniální smysl pro humor, pro poientaci klíčových scén, skvělý výběr herců bez výjimky s úspěchem balancujících na hranicích vážného a absurdního i ironicky podávaného nadpřirozena. V některých částech jakoby se jinak svébytní Addamsovi blíží zcela realistické duchařině starší české komedie KAM ČERT NEMŮŽE se svůdnou Mefistofelou tehdy mladičké Jany Hlaváčové. Anglosaská suchost podávaného humoru je ovšem původní i ve svých parodických nebo parodizujících zahroceních. Tento druh humoru zaručeně působí bez ohledu na to, vyvolá-li smích. Posiluje, nabízí tolik potřebný nadhled nad balast všedních dnů svých stále oddaných diváků. Koná přepotřebnou misi. Pro všechny, kdo chtějí a jsou na to připraveni, bez rozdílu stejně. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono natočiť film, ktorý by neiritoval aj keď je od začiatku po koniec riadne preexponovaný, je umenie. Addams Family je veľmi bizarná záležitosť, ktorá je plná nápadov, morbídnosti, ale aj akejsi detskej hravosti. Je to vyvážené, vtipné a nestráca to ani po rokoch nič zo svojho šarmu. Odkazuje to na klasický seriál a zároveň si to ide svojou cestou. Barry Sonnenfeld dakedy robil filmy s ľahkosťou. 90. roky takýmto príbehom strašne sadli a je to z toho dosť cítiť. Až ma mrzí, že som to videl takto neskoro. Vidieť to ako dieťa, tak by som to žral, ako hovädzí guláš. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

U filmové verze jsem se nebavil tolik jako u původního seriálu. Herci totiž tady nebyli patřičně "ujetí", jak si to vyžadovaly jejich postavy. Po herecké stránce průměr. Po scenáristické stránce dost neučesané a v mnoha ohledech až podivně pojaté, ale režisér Barry Sonnefeld se snažil. Sitcom s Addamsovými je ovšem daleko lepší a v pohodě svého filmového bratříčka spláchne. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si připomněl tento krásný film... Bravurní snímek, krásná atmosféra, skvělý humor, výborné postavy... Morticia jako velice hezká paní domácnosti, Christina Ricci jako Wednesday se skvělým černým humorem a další postavy skvěle zahrané... V neposlední řadě Věc alias ruka mě několikrát velice rozesmála, jako zbytek snímku... Celkem škoda natočení dvojky, která leč není špatná, tak je již slabší než tento první díl, který je jediný, co se mi od Barryho Sonnenfelda líbí... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi. (Davosh)
  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama