Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Leather Straps, Red-Hot Pokers...Later, my Dearest..." Námět, který se urodil již dost dávno, každopádně toto zpracování je jedinečné a naprosto nepřekonatelné. Naprosto perfektní a dokonalá atmosféra života rodiny Addamsových, která má nejen neuvěřitelně dlouhý rod, přímo na hřbitově za domem, ale hlavně vidí svět, jako místo, kde převažuje tajemno, nezbytné zlo a hlavně realita smrti, která je základní filozofií téhle unikátně složené rodiny. Neutuchající láska mezi Morticií a Gomezem, skvělá tupost Puksleyho i samotné ztělesnění temnoty v postavě Wednesday, pro kterou mam neskutečnou slabost. Její upřímný a neusmívající se výraz je neodolatelný. Hlavní morbidní postavou je však strýček Fester, kterého neskutečně zahrál Christopher Lloyd. Společně s ním, s jako po 25ti letech znovu nalezeným bratrem a strýčkem, se seznamujeme s rodinou, na kterou nejdřív Fester nahlíží reálně, tudíž nechápavě, nakonec ale zjistí, že jeho krev je také plná Addamsovské morbidity. Perfektní slovní i nadnesený hraný humor a skvělý scénář. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Rodinka ze záhrobí, z Marsu, z říše divů, ze sna nebo z blázince. To všechno na tuhle rodinu dokonale sedí, což napovídá že se s nimi člověk nenudí. Dokáží vykouzlit pohodovou atmosféru plnou černého humoru. Především skvělá je Wendesday, Fester a samozřejmě sluha Lurch, kterého bych v noci nechtěl potkat. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Deck The Halls/Main Title ,2. Morning ,3. Seances And Swordfights ,4. Playmates - The Kipper Kids ,5. Family Plotz ,6. The Mooche ,7. Evening ,8. A Party...For Me? ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd ,10. Thing Gets Work ,11. Fester Exposed ,12. Teh Rescue ,13. Finale ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt můžu. Na americkou rodinnou komedii je tu spousta dobrejch fórů, většina černých jak odstín vlasů Anjelicy Huston. Nejlepší role Christiny Ricci ("jsou ty sušenky z pravých mladistvích skautek?"). Některý scény jsou prostě perly (párty, dětská besídka, Věc, stráček Nicknack nebo tak nějak). A po celou dobu člověka nepřepadně ani jednou pocit trapnosti, který u současných komedií místy tolik přebývá. Barry Sonnenfeld jako debutant uspěl na jedničku. Režie je svižná a chytrá. Pokud bych chtěl někoho nasrat, řekl bych že tenhle film si nemá so vyčítat s Burtonovými mástrpísi. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pro mě už kultovní snímek o poněkud velmi zvláštní rodince. Zvláštní je ale v jejich případě hodně slabé slovo. Asi bych měla použít bizardní, protože to je pro Addamsovi daleko výstižnější. Musím ještě dodat, že maskéři se při vytváření jednotlivých postav opravdu vyřádili. Kdybych rodinku potkala v noci na ulici, tak okamžitě beru nohy na ramena. Taková se totiž hned tak nevidí. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)
  • Režisérským sítem producenta Scotta Rudina propadlo osmatřicet režisérů, než byl spokojen s Barrym Sonnenfeldem. Dalším problémem byl scénář, který Sonnenfeld nechal upravovat několik měsíců. Dramatik Paul Rudnick pak prováděl další změny i během natáčení. (Locksley)
  • Natáčelo se od 26. listopadu 1990 do 16. dubna 1991 v Kalifornii. Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 1991 v Beverly Hills (Kalifornie). (Varan)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama