Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sotva se otec George Banks vzpamatuje ze svatby dcery Annie, čeká ho další rána. Annie a její muž Bryan totiž rodině s nadšením oznámí, že čekají dítě. Aby si dokázal, že ještě není tak starý, zajde George do posilovny, nechá si obarvit vlasy a rozhodne se prodat dům, aby se mohl s Ninou přestěhovat na pobřeží a splnit si tak dávný společný sen. Jediný kupec, arabský podnikatel Habib, sice překvapí nabídkou dalších patnácti tisíc dolarů, pokud se vystěhují do deseti dnů, ale George ji přijme, aniž se s Ninou poradí. A to je chyba, protože se vzápětí dozví, že je nejen nastávajícím dědečkem, ale znovu také nastávajícím otcem. Přestože se mu myšlenka na nadcházející rodičovství příliš nezamlouvá, nezbývá než odkoupit dům zpátky a začít se připravovat na blížící se "radostné" události, které přijdou v nejméně vhodnou chvíli, a navíc u obou žen současně. (TV Nova)

(více)

Recenze (101)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od mnohých, ktorí tento film, spolu s prvým dielom kritizujú, že oproti pôvodnému filmu z roku 1950 je o ničom, ja ho, resp. ich (oba diely) mám veľmi rád (dlho som ani netušil, že tieto filmy sú remakeom, ale absolútne mi to nevadí). Steve Martin je vo svojej role úžasný, tiež ma pobavili Martin Short a Eugene Levy a výnimočne dobre zvládnutý slovenský (!) dabing. Neviem ako iní, ale tento film mám fakt rád, videl som ho minimálne 5x a aj tak ma vždy pobaví. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jednička je i pokračování solidní komedie na neděli. Díky capartům o něco více uslzené, ale stejně vtipné. Neznám originál a tak nesrovnávám. Což je podle mě stejně nesmysl. Každý film je jiný a jde o dobu, v které se natočí. A jak originál tak remake můžou být perfektní. Viz Jacksonův King Kong a originál z roku 1933. ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele

Je potřeba re-make, když existuje tak pěkný původní film? V tomto případě musím přiznat, že odpověď je ne. Kouzlo se z toho vytrácí (nic proti S,Martinovi a D.Keaton - oba jsoui fajn). Ale ty ne zcela dobře napsané situace - viz prodej domu nebo postava Habiba, to prostě nesedí. Takže místo pohody to je spíše křeč. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Všeho je oproti jedničce dvakrát tolik....a hlavně vtipu , a to potěší nejvíc! Scéna s prášky na spaní je uzemňující. Nebo oživující pan Habíb... Krásný závěr plný toho pravého citu. Nejvíc se mi líbil svatební koordinátor při porodní akci, kdy konečně dal nahlédnout pod svoji slupku frajerského hejla, pod kterou se skrývá osamělé srdce toužící po sblížení s ostatními. Jen kdyby ten Martin nebyl někdy tak otravný... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje tam, kde jednička skončila. A pokračuje ve stejném duchu. Jestliže svatba byla pro otce nepředstavitelná, jako dědeček se rozhodně necítí. Faktem je, že dost bodů si film u mě sebral právě tím, že se rodiče chystají na potomka, přitom filmovým hrdinům musí být kolem 50. Gynekolog je přitom na celou řadu komplikací vůbec nepřipraví ani neupozorní. Moc se nedivím, že se do toho Georgovi nechce. V prvním filmu se řešila svatba, zde máme přípravy na dítě. Možná by byla větší porce zábavy sledovat, jak se hlavní hrdinové vypořádávají s malým miminem, ale tady se končí porodem. Z dramaturgického hlediska je Hlava rodiny 2 lepší než jednička, ale to je asi tak jediné kritérium. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Když scéna v kuchyni končí a postavy diskutují o rozpadajícím se domě, tak Nina (Diane Keaton) říká: „Nejdřív odešlo topení, pak se rozbil plyn a zamrzl vodovod.“ To je výčet událostí, které se stanou postavě Diane Keaton ve filmu Baby Boom (1987). (veronikajel)
  • Když Diane Keaton (Nina) dostala scénář k filmu, téměř odmítla natáčet, když zjistila, že musí předstírat, že je těhotná, protože jí bylo téměř 50 let. Steve Martin (George) a Nancy Meyers ji přemluvili, aby se k natáčení připojila. (veronikajel)
  • Když pan Habib (Eugene Levy) dává Georgovi (Steve Martin) 15 tisíc amerických dolarů jako odškodné, že se musí odstěhovat do 10 dnů, tak mu je vyplácí v tisícidolarových bankovkách. Takové však neexistují. (veronikajel)

Reklama

Reklama