Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Prokletí je vážně hodně slaboučké. Scénář je sotva průměrný, režie nudná a absolutně nejhorší jsou triky. Takový nechutně digitální vlkodlak skutečně jednoho vyděsí...Ricci hraje až překvapivě špatně, ale zase jí to místy aspoň sluší. Jako horor ale snímek selhává na celé čáře. Už i pohádka o Červené Karkulce byla strašidelnější. Styďte se mistře! ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Považovať tento film za horor kvôli nejakému pobehujúcemu digitálnemu vlkolakovi je blbosť. Film nemá absolútne žiadne napätie, len celkom slušnú akciu a pár parodických vtipov a už je koniec. Craven mal v tomto prípade radšej zostať pri nejakom tupom vyvražďovaní teenagerov nejakým chladnokrvným vrahom. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Když se důkladně zamyslím nad podobou svého totemového zvířete, tak nasraná vlkodlačice ukazující fakáče docela přesně odpovídá. Film samotný je dost špatný a bohužel není až tak špatný, že by už byl zase dobrý. Kdybych zrovna nebyla nasraná a neukazovala fakáče, tak bych asi u těch scenáristických klišé brečela. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, taková nevtipná teenage parodie na filmy o vlkodlacích. K hororu to ani nepřičichne, ale to jsem naštestí ani neočekával, takže nejsem ve výsledku tolik zklamaný. Dvě hvězdy dávám za sympatické obsazení, hlavně za v té době neznámého Eisenberga, už tady bylo vidět, že v něm něco je :). V druhé řadě za garážovou naháněčku a vlkodlačí " fuck off ", což je nejlepší scéna z filmu. Tím jsem ale vyčerpal všechna pozitiva. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tento film ma dlho dlho obchádzal a konečne som sa k nemu dostal. Ako verný fanúšik Cravena bol som zvedaví na jeho dúfam, že nie posledný hororový počin. Čo som čítal nie moc kladné recenzie bol som na určité sklamanie pripravený, ale prežil som to. Neni to bohviejaký horor, ale stále sa to dá pozerat. Vlkodlačie filmy nemusím ale aspon čo som ich pár videl toto je taký priemer(u mna vedie Ginger Snaps). Craven používal zaujímavú kameru a pár záberou ako by z oka vypadli z filmu Tajomstvo minulého leta(i ked Craven to lepšie natočil :) No nič za 2,5-3* to je určite ved vlkodlada čo ukazuje fuckera neuvidte tak často :D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Původní sestřih byl o poznání brutálnější a vysloužil si omezení přístupnosti od 18 let. Po sestříhání však doznal značných změn a přístupnost byla zmírněna a upravena na 13 let s doprovodem rodičů. (Voorhees)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Reklama

Reklama