Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak... Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla? Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje... Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena a scenáristy Kevina Williamsona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál hůř vypadající Christina Ricci (holt mi přijde divně stavěná a ty vypouklé rybí oči, brr) ve filmu režiséra Wese Cravena hraje dívku, která se se svým bratrem snaží zlomit prokletí, jehož se jim nečekaně dostane. Napadne je totiž podivný tvor a oni se za úplňku měsíce mění ve vlkodlaky. Do vlkodlačí komunity se jim ale nechce. Ani komedie, ani horor. DVD: na úvod disku trailery na Panenství na obtíž, Daltoni, Silentium, v bonusech na další tři, na tento film plus záběry z natáčení (7:45) – bez titulků. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pod žánrovým vymezením horor/thriller si představuji něco dočista jiného, než tuhle podivnou frašku, kde vlkodlaci zvedají prostředníček v reakci na nadávky a herci zmateně pobíhají beze smyslu sem a tam. Atmosféru to chvílemi má a vlkodlačí přeměny také stojí za shlédnutí, ale i tak film nemusíte vidět. Závěr tomu nasadil korunu - spousta keců a jedno klišé za druhým. 30% = 1+/5 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Na Cravena dopadla kliatba. A Wiliamson je netvor. Ale jedno im treba uznať - natočiť úplne obyčajné béčko tak, aby sa od úvodnej scény stále len zhoršovolo, to nedokáže len tak každý. Najväčšou chybou je, že film absolútne postráda cravenovský nadhľad a tvári sa prilis vážne. Scenárista sa "zúčastnil" len kvôli reklame, Christina ma pekné oči a najlepší bol nakoniec ten pes... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Televizí hloupost,hodně mi připomínající nedávno uvedenou Návnadu(Decoys).Špatné triky,nulová atmosféra,slabý děj,Christina Ricci prachbídná(kéž by zas mohla být malinká a vystřihnout si ještě aspoň jednou malou Wednesday v Adamsově rodině).Spousta klišé,na horor nekrvavý,na thriller nenapínavý.Tohle vytvořila dvojice autorů podepsaných pod dokonalým Vřískotem?Fuj chlapi!!! 3x fuj!!! ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zcela typický vlkodlačí film - tedy snímek o tématu, který se žádného převratného zpracování dosud nedočkal. Ani tentokrát tomu není vyjímkou a i když má film pár vydařených a vcelku i působivě natočených scén, v konečném výsledku působí značně rozpačitým dojmem, za který je zodpovědné značně překombinované protahované finále. Není tomu však až takovou vyjímkou - ani u prvního Vřískotu se co se finálního řešení týče, nejednalo o nijak převratný a oslnivě ztvárněný výkon jak na straně herců a především scénáře. Cravenova režie pak byla velmi solidním řemeslem a ani v případě Cursed tomu není jinak. FIlmu by se dalo poněkud vytknout samoúčelné používání hudebních lekaček, které ve výsledku působí spíše kontraproduktivním dojmem. Filmu přidává na hodnocení i příležitostný humor, kterého však není více než jen pár (tedy snad skutečně 2 - pamatuji si jen jediný) obstojných vtípků... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Původní sestřih byl o poznání brutálnější a vysloužil si omezení přístupnosti od 18 let. Po sestříhání však doznal značných změn a přístupnost byla zmírněna a upravena na 13 let s doprovodem rodičů. (Voorhees)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Skeet Ulrich měl hrát přítele Ellie (Christina Ricci), ale když byl scénař znovu napsán a připravoval se na opětovné natáčení, byl nespokojený se změnami jeho postav a rozhodl se opustit film. (lucius789)

Reklama

Reklama