Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Těžko mi komentovat Allenovi filmy,aniž bych nezklouzl do nějakého toho rádoby zainteresovaného pseudointelektuáního žvatlání.Tož mlčím,-ale ten Woody mi dělá radost.Už dlouho.-Sice byl tentokrát mimo režii,ale rukopis (jeho scénáře) je znát.A taky v tom hrál,a Bogart,a Keaton,a paní Bergmanová.Třeba. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie, která navzdory svému stáří neztratila nic na své zábavnosti. Celou dobu jsem se skvěle bavil - tohle je film, který mi mimořádně sednul. Woody je tady tak roztomile praštěnej, že si ho nejde nezamilovat. Současně se už zde objevují některé motivy, k nimž se Woody ve svých pozdějších filmech opakovaně vracel (partnerský rozchod, nevěra, nedorozumění mezi muži a ženami...). A Diane Keaton je tady prostě úžasná. Btw. film jsem viděl dvakrát - v originále i v dabingu - a český dabing je dost hrozný - Woody Allen mluvící hlasem Oldřicha Kaisera, to fakt ne-e. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Takže jsem se koukla na další film Woodyho Allena a i když nejsou jeho filmy u mě úplná špička, vždycky potěší a musím říct, že se mi Woody a jeho tvorba líbí čím dál tím více. Tady je patrná inspirace Casablancou (konečná scéna, počáteční v kině). Myslím, že je to docela fajn nápad, přidat do svého filmu nějaký další, nechat se tím inspirovat či ho dokonce jemně zaparodovat v jednom. To Woody umí. Opět se jedná o vztahy, ty jsou v jeho filmech všude. Drama a komedie v jednom. Film se mi celkově docela líbil, ale na čtyři hvězdy to není. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kdyby neměl Woody Allen jako autor a herec v jedné osobě zapotřebí předvádět ty své ujeté exhibiční gagy (jako třeba u pití, sušení vlasů či pojídání), nebo kdyby Herbert Ross projevil citlivější dramaturgii, možná bych tenhle film měl ještě radši, než Annie Hallovou se stejnou trojící Allen – Keaton – Roberts... a to jsem si po pár minutách říkal, že už jsem si na Allena jako herce zvykl, že mě svým odvázaným projevem i celkem dovede bavit a že s ním začínám souznit. Jenže jak přirozeně na mě působí během konverzačního humoru, tak na mě v některých gazích plných roztržitosti působí naopak strojeně a trapně, až jsem se za něj párkrát mírně zastyděl. Nicméně na oplátku mě jindy svým filmem zase dostal do transu, pobavil, silně zapůsobil či mírně okouzlil svými nápady a pozitivní dojmy u mě rozhodně převládly... až jsem se ke konci cítil málem jako Woody na Casablance (taky jsem jí nedávno viděl v kině!). Fantaskní vstupy oživlého Bogarta vážně stály za to a dodaly filmu hravé kouzlo a vtip, Diane Keatonová hýří velice pozitivní a přirozenou energií, Tony Roberts je sympatický pohoďák do vedlejší role, ústřední vztahový příběh dokáže být zábavný, rozehrávat příhody „jako ze života“ s nadhledem a odkazováním na filmové klasiky, ke konci i stále více napíná a finále se po všech stránkách náramně povedlo. Opravdu stylové, i s krásnou atmosférou na závěr, evokující starou dobrou klasiku ve svěžím a originálním zpracování. [80%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Allenov scenár by asi uspel vždy a je jedno kto to režíruje. Aj keď som bol prekvapený, že takto typickú allenovku si Woody nenechal kočírovať niekým iným. Ale možno bol Herbert Ross len väčším magorom do filmu, ktorým týmto vzdávajú poctu - 'Casablanca'. Otázkou je ako ovplyvní výsledok to, keď ju niekto nevidel. Ja to posúdiť neviem, ale až taká závažná nutnosť to nie je. Len akurát práve tie odkazy na filmový kult mi prišli možno trošku zdĺhavejšie. Ale ostatné frázy sú znamenité, hlášky a situácie, v ktorých sa prostredníctvom Woodyho vidí aspoň raz každý chlap a možno práve preto radím romantickú komédiu tohto typu k popredným ťahom. “Raz som chcel spraviť dojem na jedno dievča, tak som robil sviečkovú v tlakovom hrnci.“ “A aká bola?“ “Neviem. Ešte stále je na strope.“ - ... -"Poviem ti, kde ma zastihneš. Teraz budem chvíľu na 362-9296. A potom asi štvrť hodiny na 648-0024. A potom budem doma na 621-4598." "Drahý, na rohu je telefónna búdka okolo ktorej budeme prechádzať, nemám ti ísť odpísať číslo?" 85%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama