Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je další z vánočních klasických filmů, které musím o Vánocích vidět, jinak pro mne nebudou Vánoce Vánocemi. Film je přímo nacpaný k prasknutí nejrůznějšími vtípky, humornými situacemi a gagy. A mne to stálo baví, i když jsem ten film už viděl nesčetněkrát. Prostě úchvatná podívaná, která stojí za to a kterou by měl vidět každý. Já se u toho vždy neskutečně pobavím a zasměju. Bezkonkurenčně dávám pět hvězdiček, protože originálnější vánoční komedie už patrně nikdy nevznikne. Takže buďme rádi za tenhle film a za to, že díky němu můžeme každý rok dostatečně procvičit naše bránice a odreagovat se u něj. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už mnoho let nezbytná součást mých Vánoc.Všude kolem záplava lásky,tradic a falešných citů a díky rodině Griswoldových se můžu hodit do klidu a od srdce(a jiných vnitřních orgánů) se zasmát.Po těch letech už přesně vím,kdo a kdy použije jakou hlášku,ale i tak to stále funguje a já se u sledování královsky bavím. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::: Každý rok se těšíme s rodinou na tuto komedii, až bude o Vánocích. Díváme se na ni každý rok a pořád neztrácí svůj lesk. Nezapomenutelné scénky, hlášky a vtipné dialogy, to tvoří z téhle, na první pohled nenápadné komedie nezapomenutelný skvost. Scénář je opravdu vybroušený do posledního detailu. Jestli máte chuť na nějakou tu Vánoční komedii, tohle je naprostá správná volba. :::::::::::::::::::: ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Každé Vánoce, na štědrý den si tenhle film s rodinkou pouštíme, a každý rok se u toho stejně dobře zasmějeme. Film jsem neviděl v původním znění, ale s dabingem kde hlavní postavu dabuje Petr Oliva, Který to nadaboval teda výborně. A jiný dabing mi rozhodně neseděl. Skvělý film, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice tohle neni nejlepsi film, kterej jsem od National Lampoon videl, ale je to skutecne zabavnej vanocni film pro celou rodinu. Pribeh se v podstate omezuje na par dnu pred svatkama a velke pripravy oslav Vanoc, ale Griswoldovi problemy proste nemaj chybu. Navic se tu objevuje mlada Juliette Lewis a hlavne humusak Randy Quaid. Kdyby se secetly vsechny fory ve filmu, tak by nich asi zas tolik nebylo, ale prislo mi, ze to je tim, ze tvurci si pred kazdym velkym forem pripravujou pudu a postupne pointujou situaci az k foru a hned po nem si zas zacnou pripravovat cesticku pro dalsi for a tak to de vlasne celou dobu filmu. Az na par dojemnejsich chvilek, kterejch nastesti neni moc. Navic tu je par odkazu na jiny filmy, treba takovej Chevy Chase s motorovkou je proste dokonalej. Proste vyborna vanocni komedie s nekolika skvelejma forama a pohodovou atmosferou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • V některých scénách Clark (Chevy Chase) nosí černou kšiltovku týmu Chicago Bears, která se objevila ve všech filmech o Griswaldových. (Krissty)
  • Pri pohľade na prvýkrát rozsvietený dom zvrchu je vidieť, že tam stojí Eddieho auto. Avšak v momente, keď Clark rozkopáva soby, je vidno, že tam nestojí žiadne auto. Až odrazu sa objaví Eddie a jeho auto, hoci nebolo počuť príchod žiadneho auta. (megacik)
  • Pri prvom pohľade na osvetlený dom je vidieť, že zhruba v mieste, kde Clark vystrčil hlavu z podkrovia, je prvé poschodie a podkrovie je akési malé (podľa tohto je podkrovie maximálne 1 meter vysoké a určite sa tam nedá chodiť). Komín pri tejto scéne je tiež trochu ďalej a v jeho okolí sú konáre stromu, čo je rozdiel v porovnaní so scénou, keď Clark vystrčí hlavu z podkrovného okna. (megacik)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama