Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Asi nejstarší antikoncepční snímek, jaký jsem měl zatím tu čest zhlédnout. Měl jsem trochu smůlu, že jsem prvně narazil na remake, který já teda na rozdíl od většiny nepovažuju za nějakou ostudu originálu, i když o zbytečnosti by se asi dalo uvažovat, protože jde v podstatě o úplně totožné snímky. Originálu přidávám jednu hvězdu za krapec lepší atmosféru a sérii uvodních dobových záběrů zbídačených děcek, ať už z fašisitických koncetráků, nebo hladomorem a válkama soužené Afriky. Ve výsledku bych asi doporučoval spíše originál s lepší atmosférou, ale pokud máte problém s oldschool lookem, nebál bych se remaku. Hned taky dodávám, že celkově se tohle přeci jen dívá na záda antikoncepční špice viz. sekce v profilu, ale na slušnou dávku znepokojení se můžete těšit tak jako tak. 85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě tak nemrzelo, že nepatřím k tvůrcům filmu, jako u tohohle počinu. Vymazal bych totiž z povrchu zemského celé úvodní titulky se všemi katastrofami, stejně jako příjezd do letoviska až do momentu, kdy hlavní hrdinové KONEČNĚ dorazil na ostrov. Vše předtím nejenže nebylo pro následující děj takřka zcela podstatné (a nic vysvětlovalo), ale hlavně to bylo naprosto nudné a otravné. S příjezdem do vylidněné vesnice konečně začal vlastní horor, který však byl spíš zneklidňující, než že by vyloženě měl strašidelnou atmosféru, nějaké napětí či lekačky. Nepomohl tomu ani fakt, že se víceméně pořád všechno odehrávalo ve dne, tudíž žádné výpady ze tmy, stíny či něco podobného nepřicházelo v úvahu. Vlastní řádění dětí bylo fajn, ale jak jsem napsal výše, mohlo být podstatně efektnější. Konec se mi svým cynismem zavděčil, nicméně víc jak slabší průměr filmu nepřiklepnu. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok na mňa vplýval strašne bezmocne aj depresívne, ale hneď som si išiel skontrolovať či pozerám správny film, lebo toto vyzeralo ako dokument. To čo tam bolo ukázané napísal sám život a práve preto to malo veškerú moju pozornosť. Najprv to malo podobnosť s Antropophagusom, ale už potom si išiel cestou mesta prekliatych. Vyľudnené ulice, detské hry na úkor dospelích, mŕtvoly, strach o svoj život, dramatickosť, všetko toto je tu parádne prepracované. Aj keď tých útokov nieje až tak veľa, ale tá atmosféra, ktorá prúdila celím filmom je mrazivo dokonalá. Je tu aj naivita, ale rok natočenia to vie odpustiť. Musím pochváliť aj strašidelno dotieravú hudbu, bola fakt famózna. Neskutočné prepracovanie a parádny mrazivý zážitok, vynikajúce! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

A co děti ? Mají si kde hrát ? Samozřejmě. Na ostrově Almanzora. Film má sice pomalejší rozjezd (mě osobně ale nenudil),ale odplatou a zadostiučiněním je poslední cca půlhodinka, která se mění v atmosferický peklo. Určitě má tenhle film pár chybyček a dal by se ještě víc vypilovat, ale já klidně přimhouřím oko. Na rok vzniku je to určitě pecka. Tyhle ostrovní dětičky dávají úsloví " Kdo si hraje, nezlobí " pořádně na prdel. Na prdel dokážou celkem posadit i úvodní titulky, které jsou prokládány záběry na zubožené děti. Masakr. Za sebe tenhle film můžu jen doporučit. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zneklidňující španělský horor, který svým tématem vraždících dětí připomíná například nedávný The Children. I zde nám něco zlého a neviditelného ovládlo haranty, co je pak nutí vyvraždit všechny dospěláky v okolí. Tentokrát se však ocitáme na malém ostrově, z kterého se jen těžko uniká. Napětí mezi zdmi městečka, které se už takhle dá řezat cirkulárkou, umocňuje dusivá atmosféra horkých letních dnů. Stopáž filmu se blíží dvěma hodinám, ale za tu dobu jsem neměl šanci na malou chvíli vydechnout. Následující dění se totiž v tomhle případě hodně těžko odhaduje, což je obrovské plus. Malinko mě deptalo chování hlavního hrdiny, ale v poslední půlhodině si to u mě napravil. Tenhle opravdu tíživý a znepokojivý snímek nelze jinak než doporučit. Fakt bomba! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Některé sekvence filmu jsou poctou filmu Ptáci (1963). Příkladem je scéna s dětmi připravujícími se k útoku na Toma (Lewis Fiander) a Evelyn (Prunella Ransome) nebo závěrečný útěk z ostrova. (hladass)
  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)
  • I když se děj filmu odehrává na ostrově, městské scény byly natáčeny ve městě Ciruelos v Toledu, které je vzdáleno od moře více než 250 km. (hladass)

Reklama

Reklama