Reklama

Reklama

Poslední dům nalevo

(neoficiální název)
  • USA The Last House on the Left (více)
Trailer
USA, 1972, 84 min (Special Edition: 91 min, Director's Cut: 64 min)

Obsahy(1)

Dve mladé vidiecke dievčatá sa vyberú do mesta na koncert, no zháňajúc po ceste marihuanu, natrafia na bandu kriminálnikov. Tí ich unesú a v lese jednu z nich dobodajú a druhú znásilnia, dorežú a zastrelia. Kúsok ďalej je dom, v ktorom však žijú jej rodičia. A keď k nim kriminálnici prídu nahodnú návštevu, rodičia sa dozvedia o ich čine a vezmú spravodlivosť do vlastných rúk. Dnes už legendárny nízkorozpočtový ($87.000 USD) film, vychádzajúci z Bergmanovho PRAMEŇA PANNY a neskôr následovaný tuctom napodobenín (I SPIT ON YOUR GRAVE, HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

IT´S ONLY MOVIE! Cravenov, vobec prvý zvratený pohľad a defínicia sadism rape n revenge. Dnes už koncept posobí až sebaparodický, ale stále zostáva v rovine trashového naturalistického svinstva. Žiaden psychologický podtón, ale tvrdá, sleazy šokárňa. Mnoho neospravedlnenej tortury a druhoradého násilia za ciel, čo najviac zdeptáť a ponížiť diváka. Neubránim sa, ale na filme je asi najlepšie ten fakt nízky rozpočet a docielenia čirého explatation efektu. Mínus vidím, akúrat v hudbe. Málokedy je na svojom mieste a večšinou sú to iba hippie sračky. A takisto v dvojke malomestských policajtov. Neprekažajú mi, ale ničia nádherne dusnú atmosféru. Rape je tu tvrdý, ale prilíš krátky a mnoho ide mimo kameru. Koniec je už len nastavenie zrkadla, čo najviac provokovať, ale drží si to svoj štandard. Herci maximálne šedý priemer (nepočítam Davida Hessa), ale tým to spravil pocit autentickosti, i keď to bolo prehnané.65% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

The Last House on the Left není vůbec špatná prvotina hororové legendy Wese Cravena. Pod louhé době se mi více líbil originál z roku 2009, který byl lépe zahrán a využil naplno potenciál, který zde byl. Verze z roku 1972 je boužel mizerně zahraná a kamera taky není zrovna ideální, ale musím to brát tak, že snímek stál pouze 87 000 dolarů. ()

Reklama

rykardo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem úplně dementní, ale tomuhle skvostu prostě musim dát ty čtyři hvězdy, i když budu, široko daleko, asi jedinej... Ale ne, tak jedinej zdaleka nejsem a to je dobře..., asi je nás dementních více..ha ha... Tohle je prostě naprostá klasika rape&revenge subžánru a s těma penězma, co na to Craven měl, se asi víc dělat nedalo, nehledě na to, že žádnej učenej z nebe nespadl... Místy opravdu hodně perverzní a poměrně nechutná podívaná, na druhou stranu shozená neuvěřitelně crazy-komediální zvukovou stopou, včetně stejně ulítlejch záběrů z průběhu tzv. " policejního vyšetřování "...., viděl jsem o dost horší začátky provařenějších pánů režisérů, to mi věřte... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Herci boli dosť zlý a tomuto filmu nepridal na slušnej úrovni ani fakt,že kamera a hudba sa tiež nevyznamenali.Príbeh by bol vynikajúci,keby ale celkové spracovanie nebolo také nudné.Lebo tým zločincom som neveril ani hovno.Je tu aj čierny humor hlavne čo sa týka policajtov.Tento film ma veľa hluchých miest a scenár by bol dobrý,keby som už nevidel o dosť lepší ale o veľa neskor.Scenár mal preto veľa chýb a spracovanie nebolo vôbec dobre.Celkový dojem dosť nudná zaležitosť a ty záporní hrdinovia,tiež neboli presvedčivý.Scenár bol veľmi amatérsky spracovaný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Bergmanův předobraz Pramen Panny, oficiální i neoficiální remake, tak už přišel čas na Cravenův dnes již klasický debut. Trochu jsem se bál, že znám příběh vlastně již z několika verzí, a tak mě to ničím nepřekvapí. Ale to by nebyl Wes. Namixovat klasicky sedmdesátkově syrový nepříjemně realistický a silný thriller o bandičce zkurvenců mučících a zabíjejících dvě bezbranné mladé dívky takřka šestákově groteskními scénami, skvělou, ale divnou hudbou (respektive hudebním výběrem), levným herectvím a masakrózní závěrečnou dvacetiminutovkou, v níž už si nebere žádné servítky, to prostě naklepe palici. Vcelku zajímavé. 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Režisér a scénárista Wes Craven tímto filmem započal tragicky svou kariéru, neboť se musel na nějaký čas schovat do Francie. I tam ho však dostihla pověst "toho člověka, který natočil ten sadistický a otřesný film". (StrYke)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama