Reklama

Reklama

Poslední dům nalevo

(neoficiální název)
  • USA The Last House on the Left (více)
Trailer
USA, 1972, 84 min (Special Edition: 91 min, Director's Cut: 64 min)

Obsahy(1)

Dve mladé vidiecke dievčatá sa vyberú do mesta na koncert, no zháňajúc po ceste marihuanu, natrafia na bandu kriminálnikov. Tí ich unesú a v lese jednu z nich dobodajú a druhú znásilnia, dorežú a zastrelia. Kúsok ďalej je dom, v ktorom však žijú jej rodičia. A keď k nim kriminálnici prídu nahodnú návštevu, rodičia sa dozvedia o ich čine a vezmú spravodlivosť do vlastných rúk. Dnes už legendárny nízkorozpočtový ($87.000 USD) film, vychádzajúci z Bergmanovho PRAMEŇA PANNY a neskôr následovaný tuctom napodobenín (I SPIT ON YOUR GRAVE, HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

anderson 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého pôvodná verzia sa nezachovala (resp. si ju Craven doma suší na horšie časy). Drsný, krutý a groteskný zároveň. Práve pre tento mix žánrov ho neodsudzujem, no vystríham útlocitnejších jedincov pred jeho zhliadnutím (aj keď si myslím, že dnešná mládež by toto dielko najskôr vysmiala). Tí ostatní pravdepodobne dostanú chuť realizovať menšie lokálne DEATH WISH. No a isté percento úchylákov bude pri zhliadnutí nostalgicky relaxovať. Apropo POMO: Každý rodič má na to sväté právo. V skutočnosti je bohužiaľ nerealizovateľné. (13.2.2006) ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem úplně dementní, ale tomuhle skvostu prostě musim dát ty čtyři hvězdy, i když budu, široko daleko, asi jedinej... Ale ne, tak jedinej zdaleka nejsem a to je dobře..., asi je nás dementních více..ha ha... Tohle je prostě naprostá klasika rape&revenge subžánru a s těma penězma, co na to Craven měl, se asi víc dělat nedalo, nehledě na to, že žádnej učenej z nebe nespadl... Místy opravdu hodně perverzní a poměrně nechutná podívaná, na druhou stranu shozená neuvěřitelně crazy-komediální zvukovou stopou, včetně stejně ulítlejch záběrů z průběhu tzv. " policejního vyšetřování "...., viděl jsem o dost horší začátky provařenějších pánů režisérů, to mi věřte... ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

And the father tells the mother wait for the rain, wait for the rain. And the road leads to nowhere... Brilantní! (Ne)stárnoucí debut (ne)stárnoucího řezníka Wese Cravena, který dokáže šokovat i po třiceti letech a jehož vliv a definice můžeme vidět dodnes - The Devil´s Rejects apod. A bohužel ani Cravenova klasika se nevyhne znásilnění a brutálnímu mučení ze strany moderní vlny remakeů. Dovedete si představit Last House on the Left bez skvělého Davida Hesse, coby Kruga a jeho charakterního soundtracku, lacinosti a minimalismu a obsese sedmdesátých let? Už teď je mi do breku a bolí to o to víc, že o produkci se stará sám Craven s Cunninghamem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Craven prestriháva scény násilia s rodinnou oslavou a do toho hrá hipisácky folk. Strašne slabá amatérska zlátanina, ktorá sa snaží tváriť experimentálne (a ešte tie kecy o tom, že to mala byť akože kritika otupenia spoločnosti počas vietnamskej vojny...), a pritom je to len obyčajný exploatačný výplach, akých sa na prelome 60tych a 70tych rokov natočilo habadej. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je úžasné jak se Cravenovi povedlo skloubit násilí a humor do až neuvěřitelně funkčního tvaru, který přetéká nápady, charaktéry, experimenty se zvukem a hravou hudbou.................... Zároveň je zábavné sledovat jak se o mnoho let později snaží jít "Chaos" a "last house on the left(2009)"ve stejných stopách, ale naprosto to nefunguje a láme si to zuby na nezvládnuté míře násilí kombinováné s absencí nadhledu. Wes se nebere vážně a možná právě díky tomu se mu povedlo odvyprávět relativně silný příběh. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení filmu trvalo 21 dní. (ČSFD)
  • Film byl zakázán více než 30 let v Austrálii. Stal se dostupným až po vydání na DVD v roce 2004. (Chatterer)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno