Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Oonika odpad!

všechny recenze uživatele

Blablabla, já řeknu něco osvíceného, blablabla, ty řekneš něco osvíceného, všichni u toho budeme svítit a předávat si energii, ale aby to bylo zajímavější, necháme po sobě střílet, jo? A občas plácnem něco o svitcích, aby to bylo i napínavé. A nesmíme zapomenout dojmout ženské publikum, zamotáme do toho frigidní ženskou, co si najde v Peru svoje osvícené dítě k adopci. A všichni jsme spokojeni. Špatný, fakt špatný. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Ano, uznavam, ze jsem cekal tak trošku indiana jonese. Nevím proč. Ale co proběhlo na plátně mě na chvilku vyrazilo dech. JAkožto ortodoxní ateista jsem to považoval za poučný exkurz do duše věřícího. Věřím, že se podobný film uchytí na hodinách věrouky či náboženství, nikoliv však v letním kině, obzvlášť, sedíte-li poblíž baru. Jenomže když vynechám otřesné výkony herců, tupost dialogů nebo pro mě nepoznané zákoutí víry, tak musím vyzdvihnout myšlenku, kterou si budu asi dosmrtně pamatovat, a s kterou souhlasím. Člověku, kterému se snažíte něco vnutit, někam ho vmanipulovat, ubíráte energie. Vzpomeňte si na to, až vás bude někdo pěkné srát, tím, že vám něco vnucuje. Tak kde je pak pravda? V bezdomovci, který vám strká pod nos nový prostor a nutí vám ho nebo v paní, mlčky stojící, nabízející strážnou věž? ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že s tučnějším rozpočtem dobrým hercem v hlavní roli a minimálně průměrnými vedlejšími herci by tento snímek mohl zasáhnout nemalou část publika. Bohužel, takto z nápadu zůstal jen ... no vlastně jen ten nápad. Mdlí herci, špatný scénář, který skáče z jednoho do druhého bez souvislostí a chaotické černobílé prostředí, které se vlastně ani prostředím nestačí stát. Jsem ale rád, že jsem se na to dokoukal (napotřetí jsem neusnul), protože začátek byl neskutečně odpuzující, ale příběh postupně táhl. Přitahoval ale jen ten skvělý nápad. Za nápad 25% = 1/5 ()

corona odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný ezotericko-psychotronických kecov o "otváraní mysle" a "pochopení" a podobných nezmysloch. Pred 15 rokmi mi knižná predloha bola vnucovaná k prečítaniu nie ako román ale ako fakt, že takto to pôjde s ľudstvom v ďalších rokoch (keďže pár ľudí z môjho okolia malo neskôr problémy, tak asi nie som moc objektívny hodnotiteľ). Keby som si ju vtedy prečítala, mohla som mať otvorené čakry a duchovný zážitok pri sledovaní filmu. Ale vážne, je to hrozná hlúposť a nezachránil to ani Kretschmann, ktorého mám ako herca celkom rada. Keď celestínske, tak jedine rezance (to sú tie z palacinkového cesta). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený z nových žlutých autobusů, tak jsem hned listoval v seznamu nabízených filmů, nepřekvapilo mě, že jsem 75 procent z nich viděl, ale i tak jsem měl příjemný pocit. Zvolil jsem pro mě neznámý snímek se seriálovými hvězdami z Gossip girl a Prison Breaku a zvolil jsem zatraceně špatně. To už bylo lepší po očku sledoval u sousedů Pařbu ve Vegas a A-team. Netušil jsem, že k této příšerné a nudné slátanině existuje literární předloha, o jejíž větší kvalitě rozhodně nepochybuji. Snad si příště ve Fun and Relax vyberu lépe anebo zvolím nějakou jistotu s Bradley Cooperem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)

Reklama

Reklama