Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

novoten 

všechny recenze uživatele

Milý film, na který se zprofanovaný pojem "jako ze života" hodí jako na málokterý jiný. Chudák William se v úloze poloamatérského novináře náhodou dostane do zákulisí rockového koncertu a odtamtud už je jen krůček k jeho zapojení do velkého turné oblíbené kapely. A navíc to vypadá, že se zamiloval do spolucestující fanynky, na kterou ale nikdy nebude mít. Jestli mě na tomto filmu něco uchvátilo, byla to právě Williamova příběhová linie s Penny Lane, která mě emočně prakticky rozložila a při většině jejich dialogů jsem měl poctivě autentický pocit v žaludku, který sám by stačil, abych na Almost Famous do konce života nezapomněl. Tady Crowe trefil přesně do černého a o to větší škoda je, že je právě jejich příběh svým způsobem nedopovězený a film se ve zbytku stopáže soustředí spíš na bromance hlavního hrdiny s Russelem. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vyhrál jsem dva lístky na tento film, normálně bych na něj nešel objevil jsem tak kouzlo nevelkých kinohitů, a byla z toho jedna z nejlepších podívaných jaké jsem viděl, bohužel mě ale od té doby Kate moc nepotěšila, snad jen v Vše o Adamovi, ale to jsem viděl až poté i když to bylo natočené dříve .... škoda že dále nezvyšovala svoji laťku :: (( ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hudební životopisy nejsou úplně moje krevní skupina, ovšem Cameron Crowe tenkrát zkrátka uměl. Z dnešního pohledu je důležité, že film vůbec nestárne (resp sedmdesátky byly postaru vystihnuté už na tom počátku tisíciletí), Kate Hudson je pořád neskutečná v tom nejlepším slova smyslu a je škoda, že film tak trošku zapadl a já sám jsem se o něm dozvěděl a dostal se k němu o mnoho let později. PS : Jimmy Fallon má strašně hustou image...8/10 ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Jestli o nějakém filmu platí, že je to moje srdeční záležitost, je to právě Na pokraji slávy. Cameron Crowe se vrátil do své vlastní minulosti, aby divákům dříve narozeným připomněl, jak byla hudební 70. léta báječná, těm mladším pak ukazuje, o co všechno přišli, když byli ještě na houbách. Film vám zaručeně zvedne náladu a soundtrack jen tak z hlavy nedostanete. Prostě láska na první pohled a poslech. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je asi sen každého začínajícího novináře, v tomto případě studenta, být se svou oblíbenou kapelou na šňůře, poznat zákulisí, vztahy, mejdany a v neposlední řadě fanynky.. První polovina snímku mě nijak zvlášť neoslovila, nicméně ta druhá mi to bohatě vynahradila.. Zejména se mi líbila maminka v podání Frances McDormandové, pravidelně mě rozesmívala - „neber drogy“ + neúnavné telefonáty s následným „tvoje matka mě rozhodila“, krásná rolička se tu našla pro Philipa Seymoura Hoffmana, coby rádce a průvodce byl báječný, no a to mládě bylo zajímavé, Patrick Fugit u mě zabodoval.. Za zdařilý závěr dávám čtvrtou hvězdičku.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Aby vypadali jako skutečná rocková kapela, herečtí představitelé členů skupiny Stillwater cvičili čtyři hodiny večer, pětkrát týdně, po dobu šesti týdnů. (Hal_Moore)
  • Cameron Crowe prohlásil, že postava Penny Lane (Kate Hudson) je založena na jeho skutečné kamarádce Pennie Trumble, která si říká "Pennie Lane". Žije v Portlandu ve státě Oregon a působí v hudebním průmyslu. (Hal_Moore)
  • Věta "I am a Golden God!", kterou zdrogovaný Russel Hammond (Billy Crudup) křičí na střeše během párty, odkazuje na Roberta Planta z Led Zeppelin, který údajně řekl totéž, když se z hotelového balkonu díval na Sunset Strip. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama