Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (388)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsem filmu udělil z důvodu, na který nejsem moc hrdý. Byl to totiž čirý alibismus. Chvílemi mě snímek bavil až na "pětku", v některých momentech ale docházelo na těžký propad nadšení, takže mě tři kousky zbavují nedobrých pocitů, které by mě mohly dostihnout v případě, že bych film ohodnotil lépe nebo hůře. Na film jsem se vlastně podíval jen proto, že v něm hrál Billy Crudup, jenž byl skvělý v The Morning Show, a ve výsledku jsem nebyl zklamán. Musím pochválit soundtrack; konečně jsem z něj po dlouhé době neměl pocit, že se mě ve spánku pokusil do ucha opíchat slizký otyloň. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre pozerateľný hudobný film s realisticky zobrazenou dobovou atmosférou a pohľadom na rockovú scénu z nekrytej strany. Slabinou filmu je podľa mňa Patrick Fogit, ktorý mi vzdialene pripomínal Píďu z Brynychovho nepodarku Romance za korunu. Na druhej strane je Kate Hudson veľmi príjemným prekvapením. Aj keď film nie je možné prijať bezvýhradne, určite patrí vo svojom žánri k tým vydareným. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film Almost Famous si mě naprosto získal. Dokonalou atmosférou sedmdesátých let (tedy já si jí tak představuju), skvělými hereckými výkony, nápaditým scénářem a příjemnou hudbou. Na první pohled by se mohlo zdát, že je to jen další rodinná komedie, kterých je plno, ale právě ona dokonalá atmosféra, která na člověka dýchne, dělá z filmu pro mě jedinečný zážitek. Crowe se nesnaží moralizovat, poučovat nebo kázat nějaká pravidla, ale o to víc se mu to daří. Nejde o "velký" film, jde o obyčejný příběh jednoho kluka, který čeká na šanci být cool. A jako takový funguje znamenitě. Moje naprostá srdcovka. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Jestli o nějakém filmu platí, že je to moje srdeční záležitost, je to právě Na pokraji slávy. Cameron Crowe se vrátil do své vlastní minulosti, aby divákům dříve narozeným připomněl, jak byla hudební 70. léta báječná, těm mladším pak ukazuje, o co všechno přišli, když byli ještě na houbách. Film vám zaručeně zvedne náladu a soundtrack jen tak z hlavy nedostanete. Prostě láska na první pohled a poslech. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fugit i Hudsonová mají velice milé úsměvy. Příběh je také milý, natočený s dětskou hravostí a lehkostí. Ve filmu je žalostně málo Hoffmana i McDormandové. Přesto je Philipův mentor poměrně nezapomenutelná postava. Mám velice ráda Frances, ale zde mě nijak neohromila. Její matka není zdaleka tak výrazná, jak bych od ní očekávala. Bylo to příjemné pokoukání i poslouchání, ale nenapadá mě důvod, proč se k filmu vracet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Scénář měl celkem 172 stran a byl téměř celý zfilmovaný. Existuje i delší 161minutový režisérský sestřih. (Hal_Moore)
  • Michael Shannon sa zúčastnil konkurzu na neznámu rolu. Neskôr povedal, že to bol najhorší konkurz v jeho živote. (Arsenal83)

Reklama

Reklama