Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (390)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre pozerateľný hudobný film s realisticky zobrazenou dobovou atmosférou a pohľadom na rockovú scénu z nekrytej strany. Slabinou filmu je podľa mňa Patrick Fogit, ktorý mi vzdialene pripomínal Píďu z Brynychovho nepodarku Romance za korunu. Na druhej strane je Kate Hudson veľmi príjemným prekvapením. Aj keď film nie je možné prijať bezvýhradne, určite patrí vo svojom žánri k tým vydareným. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Hudba (Rock), sláva, ženy, prachy...čo viac si môže chlap priať, ehm. Nostalgická spomienka na tie roky 70, alebo aspoň nato, čo po nich zostalo. Na pokraji slávy zobrazuje začiatok konca "priemernej kapely", psychologického rozpoloženia a "úpadok" rocku prostredníctvom kapely Stillwater a mladého novinára, ktorý hľadá sam seba. Skvelá výprava, hudba, herecké výkony. Originálny snímok, ktorého prevedenie prekvapý a zaujme. 5minút v "lietadle pravdy" bolo úžasných, hrozne trapný koment s odstupom času, ach jo... nejspíš začnu mazat tyhle tzv. "skvosty". ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud budete osamělí, stačí vytáhnout desky a budete mezi přáteli." Ještěže nezávidím, protože William si splnil můj mokrej dorosteneckej sen. Strávit turné s rockovou kapelou, nechat se při tom odpanit Múzama, rozrážet autobusem zavřenou bránu a ještě dokázat nebrat drogy - to fakt byl můj sen. Ukradli mi ho, ale vzali mě s sebou, takže vše odpuštěno. A taky jsem se dozvěděl něco o tom, že krasavci nemají páteř a proto jejich umění nevydrží. To si ještě musím přebrat. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cameron Crowe | Hudba: Nancy Wilson | Produkcia: Cameron Crowe, Ian Bryce | Distribúcia: DreamWorks, Columbia | Štúdio: Vinyl Films | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 47,383,689 $ || Vypravujúci film mimo zvyknutých kolají. To je jeho najväčšia ťahová sila smerom do predu od začiatku do konca. Kvalitných filmov s hudobnou tematikou je naozaj málo, pretože sú veľmi ťažko vystavateľné, pretože hudobná vložka často rozbíja gradačnú tendenciu celku v posunu príbehovej linky. Almost Famous je jedným z podarenejších kusov, no práve ku koncu mu dochádza dych. I tak výnimočný kus. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Špičková zábava ! Mladý "novinář" najatý časopisem Rolling Stone doprovází fiktivní kapelu Stillwater na jejich turné po amerických městech roku 1973. Za doprovodné muziky rockových hvězd té doby poznává zákulisí koncertů i života kapel na vrcholu slávy. Cameron Crowe mě opět nezklamal a potvrdil, že (kromě režie :) muzice vážně rozumí a má ji rád. Já jsem zase rád, že jsem tenhle příjemný a vtipný film téměř bez hereckých hvězd, ale o to možná bezprostřednější, konečně viděl :) Také jsem si uvědomil o co nás, kteří jsme ve věku hlavního hrdiny, minulý režim okradl a jak jsme si tuhle krásnou dobu mohli užít - ne jenom shánět tyhle kapely po burzách (i když i to mělo svoje kouzlo :) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Russella Hammonda měl původně hrát Brad Pitt, zatímco postavu Penny Lane měla hrát Sarah Polley. Během zkoušek před natáčením však Cameron Crowe a Pitt došli k rozhodnutí, že se k sobě "nehodí". Pitt od projektu odstoupil a Polley následně také. Jejich role nakonec získali Billy Crudup a Kate Hudson. (Hal_Moore)
  • Tom Cruise tiež vyjednával o svojej možnej účasti vo filme ako rocková hviezda Russell Hammond. Nakoniec od projektu upustil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama