Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (370)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černý humor už znatelně přebírá vládu a Vřískot se mění ve zdařilou parodii sebe sama, ale pozor, pořád je to horor s krví a řádnými mordy!. Cravenovo dítě i v druhém pokračování drží vysoko nastavenou laťku a svého diváka nepřestává bavit, dokážete-li tedy přijmout jednoduchý předpoklad a vlastně podstatu celé série: Hlavně to neberte vážně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak pristúpite na hru režiséra a scenáristu, je to skutočne sranda. Dvojka ma byť lepšia a väčšia, spomína sa to aj vo filme a aj keď nie je lepšia, svojím scenárom je zábavná. Zabijak síce mizne veľa krát ako duch, ale to mi až tak nevadí.  Atmosféra a hororové scény vydarené a znova napínavé. Herecké obsadenie je späť a keďže sa už poznajú, je s nimi väčšia sranda (aspoň s môjho uhla pohľadu). Kopec odkazov na známe filmy opäť nechýba (Terminátor, Votrelci a Timothy Olyphant, ktorému s Camerona stojí). A znova nechýbajú ani pravidla zabíjania, či pravidla druhého filmu - pokračovania. Indície kto je vrah sú trošku odhadnuteľne, ale to iba na pol skladačky, pretože Kevin Williamson vo finále znova vytiahne eso s rukáva. 85% - 4* ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wow, tak to bylo zklamání jako blázen. Po skvěle zkonstruovaném intru jsem byla natěšená na zbytek filmu v podobném duchu, ale sarkastické sebeuvědomění předchozího filmu se s koncem prologu a začátkem regulérního filmu vytratilo do neznáma. Nejvíc mě asi překvapilo, že Sidney už není hlavní postava. Tou se stala reportérka Courteney Cox a nejvíc času (snad i víc než vraždění) se ve filmu věnuje její romanci se skutečným životním partnerem, haha. Jako by se všechna zábavnost přesunula totálně do kontextu a film díky tomu zůstal totálně vylidněný a chladný. Ani odkazy na historii hororu či kinematografie obecně už tady nejsou tak propracované jako v původním filmu a vyjmenovávání pravidel sequelů taky už moc šťávy neobsahuje. Závěrečné odhalení se navíc drží stejných pravidel jako minulý film - kdo celou dobu mluví o filmech stejným způsobem jako hlas v telefonu? - a tak nepřichází nic překvapivého ani v tomto ohledu. Kdyby mi na tom záleželo, tak to snad beru jako zradu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka se úporně snažila navázat na úspěch jedničky a to se jí vymstilo. Už to není natočené s takovým přehledem a nápaditostí jako jednička. Vyjma velmi povedené scény z kina z úvodu, se pak už žádná tak zajímavá scéna nevyskytuje a odbyté finále mě dost rozladilo. Nicméně jsou zde sebeparodické scény, které filmu dodávají na zajímavosti, ale k nudě nebylo daleko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jednička vydělala docela slušný balík a tak se dvojice Williamson a Craven rozhodla po roce natočit pokračování lehce humorného, ale jinak přiměřeně krvavého slasheru. Fanoušci byli nažhavení, herecká esa mezi sebou přivítali několik zdatných nováčků a mohlo se opět natáčet. Fíha po skončení této přemrštěné stopáže jsem si však říkal, zda to byl vážně dobrý nápad. Jak podotkl Randy ve filmu, dvojka většinou stojí za prd a tady to platí rovněž. Ne že by se jednalo o úplný propadák, ale přece jenom jsem očekával mnohem více, než se mi nakonec dostalo. Mordů tu bylo sice dost a některé scény vážně stojí za pozornost, Courteney nám zkrásněla, Neve naopak asi nasrala svou kadeřnici, ale co je hlavní, děj byl o dost slabší, než minule. Překombinovaný a především nepříliš kreativní scénář místy neskutečně nudil, spíš to místy vypadalo na obyčejnou kopii svého předchůdce a ani atmosféra – potažmo napětí už tady moc nefunguje. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Když Randy (Jamie Kennedy) mluví o nahých fotkách Gale (Courteney Cox) na internetu, Gale řekne: "Bylo to tělo Jennifer Aniston." Jennifer Aniston a Courteney Cox jsou ve skutečnosti velmi dobré kamarádky, které v době vzniku tohoto filmu ještě čile natáčely seriál Přátelé (od r. 1994). (beyli)
  • Herci, kteří byli na konkurzu pro postavu Dereka (Jerry O'Connell), byli požádáni, aby zahráli scénu z jídelny, v níž Derek zpívá píseň "I Think I Love You" bez hudebního doprovodu. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama