Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

applause 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbilo. Což mě překvapilo, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Po filmu mám skvělý pocit. Nečekaně vyzdvihnu Johnnyho Deppa, který je mým oblíbeným hercem a tady předvedl opravdu bravurní výkon. Skvěle jsem se bavila. Mary Stuart Masterson hrála Joon, tak, že jsem ji to věřila. Aidan Quinn byl také dobrý. Moc se mi líbila i hudba, obvzláště píseň 500 miles. Doporučuji. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sympatická devadesátková komedie, kterou táhnou dopředu herecké výkony. Aidan Quinn je charismatický už jen svou přítomností a Johny Depp zvládá skvěle polohu komedianta v jedné ze svých raných rolí. Příběh je jednoduchý. Aidan Quinn se stará o svou mentálně zaostalou sestru v podání Mary Stuart Masterson a věnuje jí všechen svůj čas. Když se na scénu dostane Depp, karty se obrátí, ti dva se do sebe zamilují a život je zase skvělý. Vadilo mi jen to, že film musel přistoupit na ono staré klišé všech filmových vztahů v rámci vedlejší linie, kdy se Quinn seznamuje s Julianne Moore. Všechno jde skvěle a pak jedna věta všechno zničí. Postavy se spolu dál téměř nebaví a nikdo nic nevysvětlí. Laciné. Jinak byla ale radost film sledovat a pobavil jsem se u něj. Jo a písničky byly chytlavé. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi nejvíce líbil smutně-klaunovský Johnny Depp. Jinak se jedná o vcelku příjemný film/příběh o dvou sourozencích, jejichž užuž vybuchující vztah zachrání jedna zdánlivě bláznivá výhra v pokeru - Joon vyhraje zajímavou osůbku, která zásadně ovlivní její život. Nijak silně na mě film nezapůsobil, ale J.D. je výborný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komedie, která často hraje na dramatičtější notu, příjemná zápletka, fantastický soundtrack (500 miles!), naprosto geniální Johnny Depp a sympatičtí Benny a Joon. Hrozně příjemný feel-good film, který mi nejednou vykouzlil široký úsměv na tváři. Převážně za něj mohl sice Johnny, ale jako celek je to taky super. Neprávem přehlížený (našimi televizemi) film. 80%. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu je veľmi zdĺhavá a zdá sa, že pôjde len o priemernú nevtipnú komédiu. Potom ale nastúpi Johny ako novodobý Buster Keaton a zábava začne práve vďaka jeho groteskným scénam. Keď sa k tomu ešte pridala komplikovaná zakázaná láska a soundtrack v podobe najväčších hitov, nadpriemerná optimistická komédia so sympatickými hrdinami a pekným prostredím bola na svete. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama