Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

honajz 

všechny recenze uživatele

V určité době podobné filmy běžely v kinech a televizi jak na běžícím pásu, a ostatně byly populární i v 90. letech. Německé Fleisch (Kandidáti života a smrti) nás dospívající tehdy strašilo docela hodně. Tohle je taková rozvleklá Ambulance bez akce a bez napětí. Úvod trvá skoro hodinu, přičemž sázka na protivnou, emancipovanou babu bez citu se podle mne moc nepovedla, protože na konci jsem si fakt přál, aby tu hadici našel pozdě a skončilo to celé v Jeffersonově institutu. Možná by mě i víc potěšilo, kdyby šlo o sektu mimozemšťanů zkoumajících lidská těla nebo odebírajících brzlík potřebný pro jejich přežití. Navíc má holka kolikrát štěstí, třeba když pobíhá po těch chodbách, že ji nikdo nevidí dřív, taky mě udivilo, že už po tom objevu ve sklepě nebo po zavření vraha do mrazáku s mrtvolami sama nevolala policii, a tak vůbec. Na zhruba podobné téma se mi o hodně, hodně víc líbil thriller Exterme Measures s Hugh Grantem a Gene Hackmanem. Hvězda navíc za Toma Sellecka, ačkoliv si moc nezahrál. Michael Douglas je tady do počtu, a popravdě jeho postava se možná měla zachovat víc jako macho. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevadí, pokud hned v začátku pochopíte, oč běží. Naopak. Protože do poslední chvíle netušíte, jak příběh půvabné, leč tvrdohlavé Susan Wheeler SKONČÍ. P.S.: Pokaždé znovu a znovu mě fascinují zvídaví jedinci, kteří si žijí své vcelku všední, více či méně naplněné životy přesně do onoho přelomového okamžiku, kdy se v jejich blízkosti vyskytne něco podezřelého. I když nemají policejní výcvik ani žádnou jinou průpravu pro zvládání nebezpečných a fyzicky i psychicky náročných situací, pouštějí se obyčejně bez váhání a bez jakékoli podpory do pátrání na vlastní pěst, ačkoli jim přitom nejde o nic menšího než o život. Velice ráda bych je viděla v reálu, leč ve světě filmu právě nerozvážné počínání hrdinů-amatérů otevírá dveře té správně napínavé atmosféře, která vás postupně pohltí. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Starší kúsok z kategórie tých lepších, aký sa nestratí ani v dnešnej dobe prekombinovaných zápletok a situácií. Nemáme až do konca jasné, kto je na akej strane, aj keď sa dá tušiť, kam vedú hlavné nitky zločinu. Niektoré naháňačky by sa možno dali skrátiť pre lepší spád deja, ale nahrádza to prevedenie úschovne živých mŕtvol, ktoré ma niekedy dávno úplne ohromilo. –––– Můžeme ho držet při životě rok, dva, neomezeně dlouho. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce tento snímok zostarol len minimálne, v snahe napnúť diváka ale v mnohých momentoch aj tak zaostáva. Nieje to vzhľadom na dobu vzniku žiadny šialene uháňajúci technothriller, ale len pozvoľne gradujúci mysteriózny film, ktorý zaujal zrejme viac vtedy, ako dnes. A to aj napriek stále aktuálnemu medicínskemu námetu. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller od Michaela Crichtona na téma prodej a zneužití lidských orgánu ala. "Farma na orgány".Michael Douglas je napsán jako druhý,ale rozhodně není hlavní postava a ve filmu se vyskytuje celkem málo často i když je u důležitých momemtů.Taky díky tomu že je film už docela starý (1978) a tehdy si nadčasovost vysvětlovali po svém má nyní zvláštní nádech sci-fi které dá se říct bylo překonáno. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama