Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Geniálně zahraná komedie (obzvlášť vyzdvihuji extrémní herecký výkon Jasona Schwartzmana, kterej si s Maxem opravdu dokonale vyhrál!!!), s vtipným dějem a ujetými situacemi, nezavánějícími trapnou pubertální komedií, ale pravou zábavnou podívanou, kterou jsem si užil tak moc, že jsem to po měsíci skouknul ještě jednou (a všiml jsem si tolika nových detailů, třeba jen úplnejch kravin, ale uvědomil jsem si, jak detailně propracované to je). Prostě sen. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí bez řečí zejména na hereckém výkonu Jasona Schwartzmana, který byl ve své roli dokonalý a přesvědčivý. Skvěle ho také doplňovali Bill Murray a Olivia Williams. Ikdyž je to dějově nabité a přitažlivé, tak se nemohu zbavit dojmu, že mě tam něco chybělo, co by mě donutilo se třeba výrazněji pousmát, či zamyslet. Škoda! Zkrátka rozhodně netuctová americká komedie, která neurazí a potěší. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehnevajte sa na mňa, mám slabosť na Wesa Andersona, a som na tú slabosť hrdý, myslím, že je oprávnená, lebo je to očividne génius, jeho filmy sú plné humoru, nápadov, skvelých postáv, scén, žiaden záber, žiaden interiér ani exteriér, žiadne dianie nie je náhodné a plocho jednoplánové, keď sa k tomu pridá naozaj dobrý casting (mimo iného herecký poloboh Bill Murray a nádherná Olivia Williams, ktorej v mnohých scénach nádherne vytŕčajú bradavky) a super soundtrack, tak máte film "na pohledání". B.E.A.Utiful ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Témata dospívání, lásky, přátelství a snahy dojít uznání zabalil režisér do velmi příjemného obalu. Vsadil zejména na neokoukaného Schwartzmana (k jeho na první pohled ne zrovna sympatickému hlavnímu hrdinovi si divák nejdřív musí najít cestu) a pak na profláklého mistra výrazů Murraye. No samozřejmě nechybí režisérův specifický styl humoru a svérázné postavičky. Já se bavil a po třetím setkání s Wesem konečně nekončím na průměru, nýbrž na slušných 4*. „Já... nevěděl jsem, že jste byla vdaná.“ – „No, on už je mrtvý. Takže už vlastně nejsem.“ – „Kdy zemřel?“ – „Loni.“ – „Mně umřela matka.“ – „To je mi líto.“ – „Umřela, když mi bylo 7. Takže to vypadá, že oba máme v rodině mrtvé lidi.“ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

U pana Andersona se vždy nabízí obrat "typicky andersonovsky švihlé", leč tento se může zdát spíše zbytečným a zkušený recenzent by se mu měl spíše snažit vyhnout. Co však dělat, když tato definice nejlépe popisuje daný snímek? Mohla by to být obyčejný škola s obyčejným studenststvem a obyčejným učitelstvem, ale to by to nemohl být snímek Wese Andersona. (Skoro) nic tu nedává smysl, ale baví to... 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • O úlohu Maxa Fischera (Jason Schwartzman) sa uchádzalo vyše 1 800 teenagerov z USA, Kanady a Veľkej Británie. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde pani Crossová a Max kŕmia ryby a hovoria o smrti milovaných, musel Jason Schwartzman (Max) stáť na krabiciach, aby bol rovnako vysoký ako Olivia Williams (pani Crossová). (m.a.t.o.)
  • Film sa z časti natáčal aj v St. John's School v Houstone, bývalej strednej škole režiséra Wesa Andersona. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama