Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době obrovský hit, dnes památka na dobu, kde všechny důležité britské filmy byly s Johnem Hannahem ve vedlejší roli. Gwyneth Paltrow sama o sobě byla vždycky taková jiná hvězda, ač na první pohled křehká blondýnka, její role byly často v kontrastu nebo opozici jejího vzeření a zde se to velmi hezky zúročilo. Šedá myška v běžném nudném oblečení si ubližuje setrváváním v nekvalitním vztahu, dívka s novou chutí žít změní svůj zevnějšek, zaměří se na své silné stránky a hned jí to sebevědomí přičaruje trochu jiný životní příběh, protože nikdy není možné se od původní myšky odpoutat. Hezké k zamyšlení, scénář je hodně bohatý, je to příjemné osvěžení klasického romkom konceptu, ale přeci jenom bych byla ještě radši, kdyby ty kulisy nebyly tak suše britské. Leč co je pro jednoho suché, jiný vyhledává, že ano. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Formát tohto filmu s dvomi paralelnými osudovými dejmi v živote jednej ženy bol naozaj vynikajúci. Bohužiaľ, to bola najväčšia prednosť tohto filmu, pretože po dejovej stránke mi to neprišlo nejako extra vydarené. Neviem, nejako mi to celé proste nesedelo a všetko mi prišlo také nepresvedčivé, aby to pôsobilo aspoň ako tak reálne. V jednom príbehu pôsobila Helen ako sebavedomá žena a v tom druhom ako naivná chudera. To neboli dva rôzne osudy, ale rovno dve odlišné osobnosti. Práve preto som z toho nemal až taký dobrý pocit. Navyše, ten James (John Hannah) mi svojim prejavom prišiel hrozne vtieravý a nepríjemný. A inak, Gwyneth to viac pristalo ako dlhovlasej brunetke... ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli mám rád nějaký romantický komedie, tak jsou to právě ty s prvky fantasy. Rozdělení na dvě příběhové linie byl výborný nápad, ač trochu riskantní. Trochu jsem se bál, že dojde k velkému roztříštění a absence hlavní příběhové linie bude znát. Oba příběhy jsou ale krásně povázaný stylem osudu se nevyhneš, ať už se cesta větví různými směry. Příjemná hudba, z herců velká pochvala pro Gwyneth a Johna Hannaha, ten mě už ohromil ve Spartakovi, tady jen potvrdil, že je skvělý herec. Jen John Lynch mi nepřišel jako ta správná volba. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co mi z tohoto filmu vyplývá? Inu, že se nemá spěchat na vlak. Nikdy! :-) Ono by se možná nabízelo spíše rčení "osudu neujdeš", ale přijde na to. Je osudem člověka způsob prožití života, jsou osudem člověka lidé, se kterými se setká anebo je osudem každého člověka smrt? Na to ať si odpoví každý sám. Srdcové sedmě můžete vyčítat, že je útokem na city, že je průhledná a kdesi cosi. Na mě však zapůsobila. Možná proto, že moc dobře vím, jak velkou roli hraje v životě člověka náhoda, možná proto, že mnoho věcí přenechávám slečně štěstěně, a dost možná i proto, že jsem několik situací uvedených v příběhu zažil sám na vlastní kůži. K hereckým výkonům asi toto; o tom, že Gwyneth Paltrow hraje stejně pěkně, jak pěkně vypadá, se nemusíme příliš dlouho bavit. Tak to zkrátka je. O pobavení by stál spíše John Hannah a jeho sympatické ztvárnění postavy, která mi díkybohu na konci filmu překazila tendence k úvahám, jestli jsme my chlapi opravdu do jednoho takoví grázlové. Oproti tomu, jeho jmenovec John Lynch nejen, že vypadal poněkud šíleně, ale dle mého názoru navíc svou postavu nezahrál tak, jak by ji ve skutečném životě zahrál kdokoli jiný. Nicméně, ani tato skutečnost neměla šanci zkazit hřejivý pocit, který se mnou rozprostřel v momentě, kdy se za Gwyneth a Johnem Hannahem naposledy zavřely dveře výtahu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Romantické drama odlehčené občas vtípkem nebo komikou, které se mi líbilo víc než jsem čekal. Gwyneth je v obou rovinách výborná, John Hannah je okouzlující, John Lynch dokonalý hajzlík na zabití, scénář odvíjející se ve dvou alternativních rovinách je zajímavý i když v každé z nich lehce tlačí a podřizuje charakter Helen směru, kterým se má příběh ubírat. Výborné a určitě si někdy dám repete. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)

Reklama

Reklama