Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

Anglie 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý námět. Přesto ale film, který zapadne, už jen proto, že scénář nebyl úplně rozveden. A navíc, orientovat se zrovna v kterém příběhu se zrovna nacházíme, je občas docela obtížné(na sledování asi nejtěžší film, jaký jsem kdy viděl). A jen tak mimochodem, jak to, že nebyli uvedeni Monty Pythoni jako spoluscénáristé? Škoda, že odkaz na "španělskou inkvizici", jeden z nejznámějších pythonovských skečů, je v průměrném filmu.. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli mám rád nějaký romantický komedie, tak jsou to právě ty s prvky fantasy. Rozdělení na dvě příběhové linie byl výborný nápad, ač trochu riskantní. Trochu jsem se bál, že dojde k velkému roztříštění a absence hlavní příběhové linie bude znát. Oba příběhy jsou ale krásně povázaný stylem osudu se nevyhneš, ať už se cesta větví různými směry. Příjemná hudba, z herců velká pochvala pro Gwyneth a Johna Hannaha, ten mě už ohromil ve Spartakovi, tady jen potvrdil, že je skvělý herec. Jen John Lynch mi nepřišel jako ta správná volba. 80% ()

Reklama

giblma 

všechny recenze uživatele

Rádoby originální nápad několika možností osudu, odvislých od nějakého banálního úkonu, to už tady párkrát bylo. (Kieslowskému to v politicky - lidské Náhodě vyšlo líp.) Jediné pozitivum tedy vidím pouze v nepravidelném střídání jednotlivých fází a zdánlivé nejistotě, kterou linii právě sledujeme (i když i toto zábavné "tápání" nám tvůrci ušetřili tím, že Gwyneth v úvodu jedné paralely změnili účes). Přidala bych jednu hvězdičku navíc. Jenže to bych si po skončení filmu nesměla uvědomit, že nebyl zamýšlen nápad, že jde o dva po sobě jdoucí děje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

SRDCOVÁ SEDMA je svieža romantická komédia, ktorá na jednej strane disponuje šikovným a originálnym „dvojitým“ scenárom, na strane druhej, ak nie ste fanúšikom sladkých bonbónov... a tiež treba povedať, že niektorí diváci nemajú v láske ako Gwyneth Paltrowovú, tak ani Johna Hannaha. Inak ale skôr príjemné prekvapenie, ktoré by vďaka spomenutému scenáru mohli zniesť (kvôli partnerovi) i tvrdšie nátury. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal díky poznámce "fantasy". Jak velké bylo moje zklamání, když jsem zjistil, že jeden určitý prvek fantasy tam opravdu je, ale je tak málo důležitý, až tam skoro vůbec být nemusel. Zbytek je jenom prázdná romance, kterých je všude dvanáct do tuctu a která mě rozhodně nemůže čímkoli nadchnout. 35% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)

Reklama

Reklama