Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

To, co Forrest Gump znamena pro americke drama, to The Classic znamena pro asijskou romanci. Epicka jizda, ktera obsahuje vse potrebne a nenapada me vesmes nic co zkritizovat. K tomu dvojrole nadherne Ye-jin Son, ktera me svou sympaticnosti, roztomilosti a hereckym talentem dostala uz potreti v rade a davam si ji do topky (sorry Sigourney Weaver). 8/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kromě krásně natočeného dvojpříběhu, který, už proto, že má dvě linie a děj je tak hutější, nenudí, jsem se mimo jiné i asi třikrát zasmál, a to hodně... "Potřebuju vzorek vaší stolice! Po obědě a pěkně zabalený." A pak geniální scéna s potleskem v divadle. Každopádně hlavní devizou tohoto snímku není humor, ale paralela vztahu matky (k někomu) a dcery (k někomu) plná lásky a citu. Navíc vizuální a hudební zpracování výborné. 85%. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] I po sedmi letech od premiéry zkrátka klasika - jak příhodný to název. Jednoduchá romantická schémata, která jsou tentokráte trochu zašmodrchaně vyprávěna (ale přehledně) se setkávají s korejskou, samozřejmou, precizností. Ke konci diváka trochu počtem minut unaví, ale pocitový zážitek skončí jen těsně pod Olympem uspokojení. 80 % ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jae-young Kwak podruhé (poprvé to bylo s My Sassy Girl) vystřelil na mé srdce a podruhé trefil cíl. Asi by byla nesmírná troufalost, kdyby někdo chtěl tomuto jedinečnému režisérovi vysvětlovat, co je to láska. Takový smysl pro city, taková schopnost pracovat s emocemi, to se nedá naučit. To se musíte narodit v Koreji a ještě mít štěstí na správné rodiče. Prakticky by se dalo chválit to samé jako u My Sassy Girl. Herecké výkony - Ye-jin Son má navíc dvojroli a je neodolatelná, krásná hudba, ale hlavně do detailu propracovaný a bezchybný scénář, podpořený precizní režií. V závěru (ale i dříve) si každý zapláče a pocity z filmu ve Vás zůstanou ještě dlouho. Dějové linie jsou v Classic dvě, každá je velice silná a obě jsou o cestě lásky, o překonávání obtíží, o přátelství a o věrnosti. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama