Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Zatraceni korejci. Zase dalsi prival slane vody. Bezkonkurencni prival emoci naprosto ucelove zamerenych na ty nejemocionalnejsi lidske city. Tohle snad dokaze rozbrecet i neboztiky v marnici. Urcite k tomu dopomaha dokonala hudba P.S. EdoS k melodramatu privaly slz a pomale tempo patri!!! :-) To je jako horor bez mrazeni v zadech ci komedie bez smichu, tramvaj bez ridice ci snad poslanecka snemovna plna poslancu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kromě krásně natočeného dvojpříběhu, který, už proto, že má dvě linie a děj je tak hutější, nenudí, jsem se mimo jiné i asi třikrát zasmál, a to hodně... "Potřebuju vzorek vaší stolice! Po obědě a pěkně zabalený." A pak geniální scéna s potleskem v divadle. Každopádně hlavní devizou tohoto snímku není humor, ale paralela vztahu matky (k někomu) a dcery (k někomu) plná lásky a citu. Navíc vizuální a hudební zpracování výborné. 85%. ()

Reklama

Jira K 

všechny recenze uživatele

Jae-young Kwak navázal na to, co se mu povedlo již v My sassy girl a nemohl si k tomu pozvat nikoho lepšího nežje Ye-jin Son. Ta v obou rolích doslova exceluje a i přes poměrně delší stopáž drží diváka stále ve střehu. Až příště bude pršet, budu uvažovat, zda si vzít deštník... "Duha je branou do nebe. Když lidé zemřou, odcházejí od nás skrz ni..." ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

To bylo tak romantické, až to se mnou málem seklo. Myslím, že tady to Korejci opravdu trochu přehnali. Na romantické filmy mám obecně alergii, ale u asijských filmů to bylo prostě jiné. Začala jsem je systematicky vyhledávat a kupodivu se mi velmi líbily. Ale tento film mně trochu připomínal styl Rosamundy Pilcherové. Nicméně musím uznat, že byl film chvílema neuvěřitelně vtipný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto z trojice Kwakových slávnych romantík najslabší počin. Už pred rokmi ma to nenadchlo aj keď papierovo to má všetko, ale to najpodstatnejšie mi tam chýbalo. A to poriadna dávka emócii. Po rokoch mi to nakoniec sadlo o niečo viac a záver bol aj pre mňa dojímavý. Ale zase mi vadila prepálená stopáž a miestami som mal chuť film pretáčať. Na zápletke je zaujímavé, že je to taká dvojitá romantika. Jedna línia sa odohráva v súčasnosti a druhá v minulosti, keďže si hlavná hrdinka číta denník svojej matky. Zaujímavé je, že v obidvoch líniách sa jedná o milostný trojuholník. Chémia medzi postavami funguje hlavne v tej línii z minulosti a aj samotné postavy sú zaujímavejšie. Pekné bolo, že aj ten tretí, ktorý je v tom trojuholníku naviac nie je nejaký parchant, ale len vidlák, ktorý sa k partnerke povahovo nehodí. Zato v línii v súčasnosti ma srala tá ženská, ktorá tam bola naviac. A vlastne aj samotný pár, ktorý s odhalením svojich pocitov neviem načo čakal. Sklamal ma In-seong Jo, ktorý tu bol dosť nevýrazný. Potešujúce je záverečné prepojenie obidvoch línií. Ale mohlo byť ešte oveľa intenzívnejšie. Veľkú pochvalu si zaslúži nádherný klasický soundtrack. Výsledkom je jedna z tých lepších romantík, ktorá ale na mňa pôsobí príliš rozprávkovo naivne, čo ma miestami dosť nudilo. 7/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama