Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

ad-k 

všechny recenze uživatele

Větší dávka rozpolcenosti = má další zkušenost s jihokorejskou kinematografií. Keullaeshik je na jedné straně relativně příjemný film, který nabízí několik milých a hravých romantických not, poměrně zdařilou hlavní zápletku i sympatické, leč herecky spíše průměrné herce, ale nedá se říci, že by se té neustále úsměvy a slzami obdařené hře na city dalo v plné míře věřit. Pokud však nahlédneme na věci z roviny pohádkovější, nedá se vytýkat až tak příliš... 60% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Romantický a svým způsobem dojemný dvoupříběh. Co se nepovede jedné generaci, splní ta druhá. Je to hodně pomalý film, ale to mu k mému podivu neubírá na kráse. Nenudila jsem se, ale ani si neodnáším kdoví jaký zážitek. Bylo to příjemné, ale tak na jedno zhlédnutí. A myslím, že druhou polovičku tím do varu nedostanete, pokud nejste oba dva vyslověně vymazlení romatikové, kteří hlavu nejraději nechávají v oblacích... I guess so. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi hodně hudební stopa, režisér má vážně skvělý hudební vkus a cit pro kombinaci scén se správnou hudbou. Příběh kupodivu i přes jistá klišé působí zajímavě a nenudí většinu času. Jenže ke konci už mi to přišlo nějaké celé překombinované, navíc některé scény a fórky tam byly jako pěst na oko, jiné byly naopak skvělé, prostě je to trochu nevyrovnané, přesto je to dobrý film, který stojí za to vidět už jen kvůli Ye-jin Son. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhé, ale kouzelné. Jihokorejci jsou schopní přijít s romancí tak všední, tak jednoduchou a tak čistou, že zamotává hlavu i nejzarytějším cynikům. Možná nemám tu jejich kinematografii tolik nakoukanou, ale vždycky když si pustím nějaký jejich film, přijde mi to jako svěží závan větru. Stále jsem nad některými momenty kroutil hlavou a tu scénu se sbíráním vzorků stolice jsem přešel s výrazným krčením ramen a nosu, ale v porovnání s klasickými romantickými komediemi západního vzoru Jae-young Kwak stále jasně vede. // 80% ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Keby ma film celý čas tak strašne nevydieral, ešte aj pri jeho dĺžke, bola by som oveľa prívetivejšia. Bolo to milé a Ye-jin Son je nádherná, talentovaná herečka, ale to tlačenie na pílu...Možno má snímok aj trochu smolu, jednoducho si ma nenašiel v tej správnej nálade. Najviac ma však fascinuje, že keby niečo podobné natočila Amerika, väčšina to zmetieme zo stola. No ten východ tomu dodáva akési čaro... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama