Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po dvou předchozích kultovních peckách (Shivers a Rabid) přichází Cronenberg mnohem "uhlazenější, přímočařejší a jasnější" i pro běžného diváka. Film není ani tak horrorem, jako spíš thrillerem. Celý film se v podstatě nic moc neděje, jen zjišťujuje ... divák sice sleduje asi tři vraždy, ale ty jsou víceméně nepovedené, jednoduše zpracované a nijak zvlášť odpudivé. Závěrečná scéna na půdě je již vyloženě horrorová a představení manželky hlavního hrdiny v celé její "kráse" na svoji dobu jistě řádně nechutná. Každopádně se jedná o jeden z mála Cronenbergových filmů, který mne sice nenudil, ale jeho rozměr a přímočarost jsou natolik jasné, že předchozím kultům nesahá ani po paty. Zábavné to taky nijak výrazně není, ale jak říkám, takový průměr. Klasicky špičkově zahraný a technicky ztvárněný, dobrá kamera atd. Od Cronenberga jsem zvyklý na mnohem "těžší vály", tohle bylo jen takové "pohlazení" ... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, originální, ale místy silně nechutný horror. Jedno z raných děl Davida Cronenberga potvrzuje jeho pověst velmi svérázného filmaře, který se nebojí kontroverzních námětů. Není tu ani špetka nějaké stylizace, žádné pomrkávání na diváka, že to všechno je jen jako, žádné odlehčování. Naopak, jde o jeden z nejodvážnějších a nejtvrdších počinů filmového horroru 70. let. Zatímco různé italské gore snímky nelze brát zcela vážně, a násilí a brutalita v nich bývá jen sledem účelově morbidních obrazů, The Brood je nekompromisní. Je to vlastně sci-fi. Bizarní, ale při vší bizarnosti až odporně reálné. The Brood děsí svou opravdovostí, která je na samé hranici šílenství. Jestli ne nejlepší, pak asi nejsilnější Cronenbergův film. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Do 3/4 filmu sem byl rozpačitý a jen čekal co se vyvrbí. To co se pak ukázalo, byl jeden z největších zážitků, co sem u hororu kdy zažil. Naprosto nekompromisní Cronenberg. Ponurná atmosfera celého filmu ke konci vyvrcholila k absolutnímu extremu, kdy mi nabíhala husina po zádech. Bravurní a mistrovské dílo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na Cronenberga příliš krotké a normální, tedy "normální" třeba v porovnání s předešlým úletem Rabid. Také mi dlouho trvalo, než jsem se do příběhu "dostal", jeho stavba je myslím hodně chaotická, divácky nevstřícná. Dětská herečka v roli Candice je fakt hodně zoufalá a ani představitel jejího otce mi nesedl, nesympatický, necharismatický, nyvě čumící bradatý patkař. Ovšem Candicina matka a hlavně dominantní doktor jsou zahráni skvěle. Působiví jsou i malí odporní skřetovití 'homunkulové', kteří by u mě v dětství jistě vyvolali poměrně slušnou noční můru. Další malé plus je dobrá smyčcová psychohudba a la "Psycho". Na konci pak do sebe vše srozumitelně zapadne a dočkáme se i jedné opravdu vytříbené nechutnosti s nádorovitým porodem. Průměrný dojem z filmu ve mně sice přetrval i poté, ale posledních deset minut je určitě na čtyři hvězdy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cronenberg v Mláďatech očividně nechtěl ihned vyrukovat s "fantasy" prvky, nýbrž se naopak co nejdéle snažil setrvat v reálné, ale o nic méně hororové atmosféře - skoro by se dalo říct, že tentokrát žádná nadsázka, jen nefalšovaný strach z prostředí blízkého diváku... Ale ne tak docela, film sice s béčkovými prvky bojuje pomocí depresivně temné atmosféry, ale její budování je poněkud přezrálé, Mláďata jsou trochu zdlouhavá (ukecaná, přitom dialogy žádná bomba) a nepřišla mi zdaleka tak nápaditá jako Videodrome, vtahující jako Moucha, či strašidelná, abych po nich nemohl vklidu usnout. 6/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)
  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama