Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je jeden z největších dekoratérů všech dob. Jako jediný by dokázal převléknout Mogadišu do zamilovaných barev, roztomilých sousedů a rozehrát v něm jímavou story o nekonečné lásce. Stejně tak i prozářený Notting Hill. Vlastně celý film je jako čokoláda. Sladká a návyková. Do toho ještě příchuť pověstného britského (či chcete-li welšského) kouzla a můžeme balit. Jsem rád, že Richard Curtis není žádný šmelinář a neprodává náhražky v obalech od Milky a taky že se nesoustředí jenom na limitované edice, neb bez jeho dalších čokoládiček by tu nebylo tak krásně. Milé. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

''Surreal but nice'' :) Miluju Hugha Granta! Notting Hill - klasika žánru romantické komedie, kterou si pouštím často a ráááda. Spojení výborného britského humoru Richarda Curtise, sympatického a roztomilého Hugha Granta, prostě překrásné Julie Roberts, atmosféry mého milovaného Londýna a vynikajícího romantického soundtracku...to vše dohromady vykouzlilo jeden z mých nejmilejších filmů. Takových není nikdy dost. :) Ještě musím zmínit téměř legendární postavu: skvělého spolubydlícího Spikea a jeho trefné hlášky...vůbec celá skupina přátel hlavní postavy Williama byla úžasná...stejně jako časopis ''Kůň a pes''. ''James Bond tyhle kraviny nikdy neřeší!'' ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ačkoliv je příběh absolutně nereálný, díky příjemně poklidnému tempu, lehké romantice a špetce jemného inteligentního humoru se může řadit spíše mezi ty lepší romantické komedie. Julia Roberts je decentní, středně odměřená, ale stále lidská a vhodně pomáhá své postavě poukázat na to, že celebrity jsou taky jen lidi. Škoda jen, že film v některých momentech spadá dost do průměru a provařených/předvídatelných pasáží - celkové vyznění není nijak speciální, tudíž třebaže nejsem zklamán, v horizontu všech filmů musím zůstat na lepších 3*. 7/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moja srdcová záležitosť a jedna z najlepších romantických komédií, aké som videl. Richard Curtis dokázal vždy písať romanťáky "akoby pre mňa" - darí sa mu to, aby ma nenudila romantická línia a aby ma zabával humor. Dokonca som si pri ňom obľúbil Hugha Granta! Curtis stále písal za uši pritiahnuté - povedal by som, že až - paródie na romantické komédie (spomeňme si na dejovú líniu s anglickým chlapíkom v USA v Love Actually). Príbeh Notting Hill je natoľko nereálny, že je nemožné, aby to Curtis myslel vážne. Prakticky celý film je plný úžasného humoru. Réžia je nápaditá (geniálna scéna, kde Grant prechádza po meste a menia sa ročné obdobia!. A Rhys Ifans podáva životný výkon! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. No Matter What - Boyzone ,2. You've Got A Way - Shania Twain (Notting Hill remix) ,3. I Do (Cherish You) - 98 Degrees ,4. She - Elvis Costello ,5. Ain't No Sunshine - Bill Withers ,6. How Can You Mend A Broken Heart? - Al Green ,7. Gimme Some Lovin' - Spencer Davis Group ,8. When You Say Nothing At All - Ronan Keating ,9. Ain't No Sunshine - Lighthouse Family (bonus track) ,10. From The Heart - Another Level (bonus track) ,11. Everything About You - Steve Poltz (remix, bonus track) ,12. Will And Anna - Trevor Jones (Score) ,13. Notting Hill - Trevor Jones (Score) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Tiskovka v hotelu Ritz se koná v souvislosti s posledním filmem Anny (Julia Roberts), jehož plakáty lze zahlédnout. Jedná se o fiktivní scifi snímek „Helix“. (sator)
  • Ve filmu se odehrává noční scéna v zahradě, kdy Anna (Julia Roberts) a William (Hugh Grant) přelézají plot. Anna ho přeleze snadno, William s obtížemi. Podobnou scénu můžeme vidět i v pozdějším filmu Prime (2005), kde David (Bryan Greenberg) přelézá plot a potom otevře vrátka fotografce Rafi (Uma Thurman). (Kubeska)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama