Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

classic 

všechny recenze uživatele

„Mŕtva zóna” je v podstate "slepým bodom" , vzťahujúcim sa k jasnovidectvu človeka, čiže presne definuje nielenže schopnosť vidieť do blízkej budúcnosti, ale, podčiarknuté, dokáže ju i (Z)MENIŤ, t. j. nadanie ovplyvniť predtuchu Johnnyho Smitha, bývalého školského učiteľa. Ten mal na začiatku ťažkú autonehodu, ktorú si jednak nezapríčinil vlastným pričinením, a tak kvôli jej následkom zostal na päť, dlhých rokov ležať v kóme, keď po prebudení sa, začne oplývať zvláštnymi víziami - vidieť, čo sa môže stať, alebo taktiež, nazrieť aj do minulosti, čo sa už stalo. Prvotný impulz sa dostaví, akonáhle chytí sestričku za ruku, kedy dospeje k záveru, že jej dcéra sa ocitá v zovretí štipľavých plameňov v dome, ktorý zachvátil požiar biblických rozmerov, čím jej de-facto zachránil život, pričom toto je iba úvodný, spúšťač udalostí, ktoré sa postupne rozšíria do astronomických výšin. Trebárs, o čosi neskôr ho osloví i šerif polície George Bannerman, aby pomohol dolapiť nebezpečného, sériového vraha, alebo na kandidáta na senátora - Grega Stillsona má obzvlášť veľmi ťažké srdce, pretože vidí, čo narobí, keď si zasadne do prezidentského kresla, a nie je to nič lichotivé... To už sme takmer vo finálnej fáze, kedy sa schyľuje k razantnému kroku... / Som strašne milo prekvapený z Cronenberghovho filmu, kde si zahral už »ostrieľaný« Krištof Walken. Väčšinou bývala nastolená nepríjemná, tiesnivá a stiesnená atmosféra, občas i do samých extrémov vybičovaná ! Brooke Adamsovej sa nie a nie zbaviť, alebo Martina Sheena sa nedalo len tak ľahko striasť. Toma Skerritta som ihneď nespoznal, ale potom mi už bolo všetko naprosto jasné, odkiaľ si ho pamätám ? The Dead Zone by som odporučil asi každému, ale zase neručím, že to každému sadne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $20,766,616Tržby Celosvetovo $21,456,616║ Príbeh od Stephena Kinga veľmi sadol Cronenbergovi, spravil z toho delikatesnú záležitosť na čele s výborným Christopherom Walkenom, snové predpovedné sekvencie sú tiež dobre podané a veľmi dobre plynúce pre chod deja. /90%/ ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

1983 - Mysteriózní triller. Klobouk dolů jak se tenkrát točili filmy! Nebylo potřeba stovky miliónů dolarů na triky, herci si nevydělávali desítky miliónů dolarů za jeden film. A přesto to šlo a navíc ve velikém stylu! Klobouk dolů před hereckými výkony, klobouk dolů před hudbou, klobou dolů před režií a scénářem. Ano, je fakt, že nejsilnější zfilmování Kingova románu to není, ale když bych srovnával knihy, také vždy jako první vezmu Osvícení... To ale neznamená, že bych měl podhodnotit, nebo dokonce zatracovat takhle povedený film. Nemohu si pomoci, ale atmosféra mi částečně připomínala atmosféru ve filmu "Dotek Medůzy". což je z mého pohledu také pětková pecka. Jej, takže jsem se vlastně už rozhodl... a přitom to na začátku komentáře vypadalo "jen" na 4 sluncata... Takže za mě 90% a krásných 5 sluncí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo. Jsou tu sice znát začátky Davida Cronenberga, ale díky zajímavý a kvalitně poutavý Kingový předloze či režijní schopnosti Davida vůbec nenudí. Mé vtáhnutí do děje neustále nabíralo na obrátkách už od prvních minut, po půl hodině jsem vůbec nevnímal realitu a toho si já velice cením. Christopher Walken mě opět potěšil svým výkonem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)
  • Scéna, kdy má Johnny Smith (Christopher Walken) první vizi, musela být znovu natočena. V první verzi hořel pokoj malé dívky a na jedné z poliček byla vidět figurka mimozemšťana ETho. Studio Universal Pictures hrozilo žalobou. (Chatterer)
  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)

Reklama

Reklama