Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (307)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi se podařilo zachytit ducha Kingovy knihy v obstojné míře. Mamutí podíl na tom má vynikající Christopher Walken v hlavní roli, kterému jsem tu zničenost a zoufalství dokonale uvěřil. Takže i když z příběhu předlohy zbyla jenom páteř a místy pokroucená, celkové vyznění myslím zůstalo zachováno - po celou dobu má film nepříjemně drásavou atmosféru. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Neviem ako obsiahlo je opisaný stav Johnnyho a jeho dar či schopnosť v samotnej knihe, ale vo filme je toho dosť málo. Mám pocit, ako keby Cronenberg podcenil túto novelu a nesnažil sa z toho vytrieskať čo sa dalo. Takýto námet sa proste nedá natlačiť do 100min stopáže. Sfilmovať Kinga je veľká skúška. Cronenberg na poste režiséra je záruka kvality. King + Cronenber by sa mal rovnať úžasný filmový zážitok, ale nestalo sa tak. Walken má nehodu, chytí dvoch ludí za ruku, predpovie minulosť či budúcnosť a už tu máme "zápletku filmu", aby zachránil ľudstvo(bodka) Celé sa to udialo moc rýchlo a okrem scény keď Johnny mal vidinu o horiacom dome, nič mi v hlave neutkvelo a na film za pár dní úplne zabudnem. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Precizně gradující děj, zanechávající i odhalující tajemství nevšedních schopností neobyčejného pacienta, nabízí toho opravdu mnoho zajímavého, včetně uzemňujících podnětů k zamýšlení zacházejících až do zneklidňujících morálních dilemat (v souvislosti s posledním zasáhem) či nenásilného propojení žánrového filmu s politickým tématem. Dlouhou dobu jsem měl za to, že udělím silné 4 hvězdičky, ale po skončení mě vážně nenapadá nic, co bych vytkl, spíše musím jen chválit... i na vizuálně působivé záblesky dojde (zvláště bych vyzdvihl ten nájezd v studeném tunelu), herecké výkony zúčastněných pomáhají držet film ve vysoce kvalitních vodách a závěr pouze završil silný účinek. Takhle skvěle promyšlených a natočených mysteriózních sci-fi thrillerů jsem mnoho neviděl, tenhle byl po všech stránkách povedený a společně s Dotekem medúzy za mě snad i nejlepší z této specifické kategorie, co jsem viděl. Velmi dobře ztrávitelný, uhlazený snímek Davida Cronenberga, který mi sedl. [90%] ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tvorba Stephena Kinga je tvrdým oříškem pro kteréhokoliv filmového tvůrce a nejeden režisér, už si při její převedení na filmové plátno, vylámal zuby. Tento snímek Davida Cronenberga patří rozhodně k těm zdařilejším počinům! Tentokráte to není takový " úlet " na jaký jsme u Davida zvyklí, ale přesto je zde patrný jeho rukopis. Film je především o atmosféře a tu zde David nastolil opravdu PARÁDNĚ. Co ( kdo ) neskutečně táhne tento snímek je vynikající Christopher Walken v roli mladíka, který po těžké autonehodě a 5 - ti letém komatu, po probrání se z něj náhle získá jasnovidecké schopnosti. Kdo stojí ještě za zmínku je výborný Martin Sheen v roli politika kandidujícího na prezidenta. Vrcholem snímku je vize budoucnosti, kdy zmiňovaný politik spustí atomovou válku. Neskutečně mě zamrazilo při tomto výjevu. Opravdu zajímavý snímek, zručně natočený, který mě po celou dobu sledování dostatečně držel v napětí. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Scéna, kdy má Johnny Smith (Christopher Walken) první vizi, musela být znovu natočena. V první verzi hořel pokoj malé dívky a na jedné z poliček byla vidět figurka mimozemšťana ETho. Studio Universal Pictures hrozilo žalobou. (Chatterer)
  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)
  • Christopher Walken původně chtěl změnit jméno hlavní postavy s tím, že "on sám by nikdy nikoho nepojmenoval Johnny Smith". Nakonec od toho však upustil. (Othello)

Reklama

Reklama