Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (307)

H34D 

všechny recenze uživatele

Věrná knižní adaptace, klasické budování mysteriózního dramatu - na Cronenberga možná až nezvykle civilní a přístupné. Ano, Mrtvá zóna je příjemný a hladce fungující snímeček, k němuž teoreticky nemám vážnějších výtek, jenže v praxi nejsem ani ničím vysloveně nadšen. Walken svou roli prožívá dobře a nebýt lehce sebeparodických zvuků při jeho vizích, snáze bych mu uvěřil. Atmosféra ujde, film nenudí, ale potenciál cítím větší. Záporák je možná až příliš typická karikatura zlé duše za širokým úsměvem, ale jinak prostě dobré, byť pro mě nikterak silné či zapamatování hodné. 6/10 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Neviem ako obsiahlo je opisaný stav Johnnyho a jeho dar či schopnosť v samotnej knihe, ale vo filme je toho dosť málo. Mám pocit, ako keby Cronenberg podcenil túto novelu a nesnažil sa z toho vytrieskať čo sa dalo. Takýto námet sa proste nedá natlačiť do 100min stopáže. Sfilmovať Kinga je veľká skúška. Cronenberg na poste režiséra je záruka kvality. King + Cronenber by sa mal rovnať úžasný filmový zážitok, ale nestalo sa tak. Walken má nehodu, chytí dvoch ludí za ruku, predpovie minulosť či budúcnosť a už tu máme "zápletku filmu", aby zachránil ľudstvo(bodka) Celé sa to udialo moc rýchlo a okrem scény keď Johnny mal vidinu o horiacom dome, nič mi v hlave neutkvelo a na film za pár dní úplne zabudnem. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Cronenberg tentokráte v mysteriózním light thrilleru, který tutově zaujme hned od začátku a nepustí až do svého ne příliš výrazného finále. Přesvědčivě hrající Walken se probere po těžké autonehodě z petiletého komatu, aby zjistil, že o spoustu věcí přišel, ale jednu velmi podivnou schopnost také získal. Víc neprozradím, mrkněte na to, tohle zaručeně pobaví. 85% a doporučení jako klidovečku... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No... proti fantastické knižní předloze je film dost chudobný (očesaný), chybí v něm ta pořádná porce napětí a vynikající psychologie postav, přesto jde o jednu z lepších adaptací Kingových románů. Především Christopher Walken se své role zhostil výborně (nebo má prostě jen takové zvláštní charisma). 71% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Během natáčení flashbackové sekvence z 2. světové války byl jeden z kaskadérů těžce popálen při explozi, když se nacházel ve větší blízkosti, než bylo bezpečné. (Othello)
  • Pot na Walkenově tváři během scény s hořícím dětským pokojem byla ve skutečnosti antihořlavá látka. Efekt potu nikdo neočekával a ve filmu zůstal, díky tomu, že scéně přidával dramatický efekt. (Othello)
  • Ve scéně z 2. světové války mluví civilisté polsky. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno