Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak som tu, Johnny.“ MŔTVA ZÓNA patrí k tým normálnejším príbehom Stephena Kinga a Davida Cronenberga a hoci v nej obidvaja vykrádajú Kingovu a De Palmovu CARRIE (parapsychologické schopnosti, nábožensky fanaticky založená mama), vznikol kvalitný nadprirodzený triler s hereckými výkonmi, disciplinovane podriadenými inteligentnému scenáru. Predovšetkým úžasne vlasatý Christopher Walken citlivo dokazuje, že nie je len šťavnatým predstaviteľom podporných roličiek, ale skroteným skúseným zrelým hercom, ktorý utiahne i „vážny“ príbeh. Knižku som si napriek dojemnému koncu príliš neobľúbil, ale pokladám ju za jeden z najdospelejších románov Kinga – filmová adaptácia za ním nezaostáva. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/180327/Mrtva-zona-80.html ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, kterému trošku podkopává nohy jeho rozvleklost (přecejen těch vygradovaných scén, kdy se něco děje, zase tolik není). Docela by stálo za úvahu, kdyby někdo filmu dodal poněkud novější kabát. Remake by nemusel být vůbec špatný. Cronenberg velmi umírněný, až se tomu skoro nechce ani věřit. Christopher Walken často cituje z Legendy o Ospalé díře, asi věděl proč, anebo viděl do budoucnosti:) 60% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Christopher Walken má dar vidět do budoucnosti a tak si střihl roli v Mrtvé zóně, kde jeho postava mluví o bezhlavém jezdci, který terorizoval Sleppy Hollow a o několik let později si ho sám jen tak mimochodem zahrál. Lehce úchylný režisér Cronnenberg si se skvělým příběhem od mistra hororu Stephena Kinga poradil nečekaně vkusně, kdy se vyvaroval extra nechutným scénám (na které je machr) a místo toho se zaměřil na atmosféru a vzrůstající napětí. V čemž ho podpořil vymetač vedlejších rolí Walken, který podal naprosto skvělý výkon, excentrický Martin Sheen ve vedlejší roli, dobře napsaný scénář a hudba. Mrtvou Zónu můžete brát jako Kingovu odpověď na to, proč musel Kennedy zemřít:-) Podobné filmy Next (2007) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Báseň, kterou čte Johnny na konci filmu, je "The Raven" od Edgara Allana Poa. (Chatterer)
  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)
  • Cronenberg chtěl do role šerifa Bannermanna nejdříve obsadit Hala Holbrooka, ale producent Dino De Laurentiis nesouhlasil, protože v tu dobu ještě Holbrooka vůbec neznal. (Othello)

Reklama

Reklama