Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mrtvá zóna je film, jehož hodnocení u mě ovlivňuje znalost literární předlohy a předchozí Cronenbergovy tvorby. Potenciál byl v obou případech mnohem větší, a tak mám pocit, že Mrtvá zóna je snímek, kterému chybí koule. Ranný Cronenberg dokázal jít hodně proti proudu a natáčel provokativní, ujeté a depresivní kousky, které sice zdaleka ne každý zkousne, ale které posunovaly žánr dopředu. Tohle je prostě moc konvenční a i takový Christopher Walken dokáže být mnohem tvořivější a pro žánr mysteriózního filmu využitelnější, než předvedl v Mrtvé zóně. Základ sice zůstal, ale všechny ty hloubky, bolesti, nejistoty, zoufalství, mučivý pocit odpovědnosti a strachu z budoucnosti, to film zdaleka neukázal. Možná, že Cronenbergovi přistřihl křídla producent, možná, že měl až příliš pietní vztah ke Kingovu románu, ale tohle se dalo natočit kreativněji. Celkový dojem: 60 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obrysy budoucnosti vidím ve svých vizích příliš mlhavě na to, abych s čistým svědomím zabil někoho, kdo může za to, že mi zítřky nenabídnou automaticky se doplňující ledničku a benzín zdarma. Johnny Smith však vidí mnohem jasněji a tak se rozhodne udělat to, co udělat musí. Já nemusím, takže jsem si našel čas na další z Cronenbergových počinů, který však, na rozdíl od většiny režisérových počinů, takřka postrádá punc úchylnosti. Přesto je to snímek napínavý a nepostrádající zábavnost, i když rok výroby je na něm přeci jen znát. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Okleštili Kinga! Nadšení po dočtení knihy se u filmu bohužel nepovedlo. Asi to opravdu umí jenom Darabont. Prostě psychika postav jde stranou a to já mám u knížek nejradši. Zarazilo mě i, že polovina knížky se tu vecpala do prvních pěti minut, čímž jsme přišli o fanatickou matku a trápení otce. Škoda, škoda. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tvorba Stephena Kinga je tvrdým oříškem pro kteréhokoliv filmového tvůrce a nejeden režisér, už si při její převedení na filmové plátno, vylámal zuby. Tento snímek Davida Cronenberga patří rozhodně k těm zdařilejším počinům! Tentokráte to není takový " úlet " na jaký jsme u Davida zvyklí, ale přesto je zde patrný jeho rukopis. Film je především o atmosféře a tu zde David nastolil opravdu PARÁDNĚ. Co ( kdo ) neskutečně táhne tento snímek je vynikající Christopher Walken v roli mladíka, který po těžké autonehodě a 5 - ti letém komatu, po probrání se z něj náhle získá jasnovidecké schopnosti. Kdo stojí ještě za zmínku je výborný Martin Sheen v roli politika kandidujícího na prezidenta. Vrcholem snímku je vize budoucnosti, kdy zmiňovaný politik spustí atomovou válku. Neskutečně mě zamrazilo při tomto výjevu. Opravdu zajímavý snímek, zručně natočený, který mě po celou dobu sledování dostatečně držel v napětí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá Kingovina s mladým Christopherem Walkenem, který hraje naprosto fantasticky a Sheenem, kterej zde naprosto uvolnil meze svýho magorství. Co mě ale hodně potěšilo, byla relativně výrazná vedlejší role mého oblíbence Herberta Loma. Zajímavě řešen konec to pozvedá na 4*. Doporučuju zhlédnout už jen kvůli Lomovi. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Když se Smith (Christopher Walken) snaží vyhnout střele, k docílení větší reálnosti Walkenova pohybu vystřelil za kamerou Cronenberg z pistole Magnum .357 slepý náboj. (Othello)
  • Stejně jako Johnny Smith byl autor předlohy Stephen King učitel angličtiny předtím, než se stal spisovatelem na plný úvazek. (Othello)

Reklama

Reklama