Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (309)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak som tu, Johnny.“ MŔTVA ZÓNA patrí k tým normálnejším príbehom Stephena Kinga a Davida Cronenberga a hoci v nej obidvaja vykrádajú Kingovu a De Palmovu CARRIE (parapsychologické schopnosti, nábožensky fanaticky založená mama), vznikol kvalitný nadprirodzený triler s hereckými výkonmi, disciplinovane podriadenými inteligentnému scenáru. Predovšetkým úžasne vlasatý Christopher Walken citlivo dokazuje, že nie je len šťavnatým predstaviteľom podporných roličiek, ale skroteným skúseným zrelým hercom, ktorý utiahne i „vážny“ príbeh. Knižku som si napriek dojemnému koncu príliš neobľúbil, ale pokladám ju za jeden z najdospelejších románov Kinga – filmová adaptácia za ním nezaostáva. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/180327/Mrtva-zona-80.html ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOKÁŽE VIDĚT BUDOUCNOST. DOKÁŽE JI I ZMĚNIT!..... /// Johny měl nehodu. Byl dost polámanej, ale teď už je v pohodě. Bodejť by ne, vždyť chrupnul na 5 let! JE TO ZÁZRAK! Ty hrůzný výjevy, jako když starej Hlavsa věští z pece!!! (Když přijde ten záchvat.......) Ořezaná Kingova předloha a další důkaz, že kniha je lepší než film a že filmy (prostě) stárnou. Dokonce se mi zdá, že to nejpodstatnější – ONA MYŠLENKA schopnosti ZMĚNIT BUDOUCNOST ustupuje do pozadí samotnýho činu. Což mi vadí. Ti co nečetli – ať vstoupí. Vy ostatní - je mi líto... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mrtvá zóna“ od Stephena Kinga číst nebudu. 2.) Jedinou ,,PŘEDTUCHU“ kterou mám, je ta od Marie Pujmanové. 3.) Kdybych měl možnost vrátit čas, zabil bych ...... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud přetrpíte velice vlažný začátek, tak se můžete potěšit celkem zajímavou záležitostí. Stejně jako žlutí lidé nedokážou svými krátkými údy uspokojit ženu, tak Stephen King nedokáže napsat sračku. Pokud se jeho dílo rozhodne zfilmovat kvalitní režisér, tak to nikdy nekončí úplně zle. Byl jsem dost zvědavý, kterak hlavní hrdina naloží s nabytou dovedností. Snímek se dokázal brutálně rozběhnout a dost se mi líbila jeho role vyšetřovatele - senzibila. Jak špatně snímek odstartoval, tak nezajímavě i skončil. Trošku mě zamrzelo, že tak zajímavá myšlenka skončila u zabití ambiciózního politického retarda. Lepší 3 kousky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Neviem ako obsiahlo je opisaný stav Johnnyho a jeho dar či schopnosť v samotnej knihe, ale vo filme je toho dosť málo. Mám pocit, ako keby Cronenberg podcenil túto novelu a nesnažil sa z toho vytrieskať čo sa dalo. Takýto námet sa proste nedá natlačiť do 100min stopáže. Sfilmovať Kinga je veľká skúška. Cronenberg na poste režiséra je záruka kvality. King + Cronenber by sa mal rovnať úžasný filmový zážitok, ale nestalo sa tak. Walken má nehodu, chytí dvoch ludí za ruku, predpovie minulosť či budúcnosť a už tu máme "zápletku filmu", aby zachránil ľudstvo(bodka) Celé sa to udialo moc rýchlo a okrem scény keď Johnny mal vidinu o horiacom dome, nič mi v hlave neutkvelo a na film za pár dní úplne zabudnem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Scéna, kdy má Johnny Smith (Christopher Walken) první vizi, musela být znovu natočena. V první verzi hořel pokoj malé dívky a na jedné z poliček byla vidět figurka mimozemšťana ETho. Studio Universal Pictures hrozilo žalobou. (Chatterer)
  • Báseň, kterou čte Johnny na konci filmu, je "The Raven" od Edgara Allana Poa. (Chatterer)
  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)

Reklama

Reklama