Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Mno....na začátek nutno podotknout, že Winoně Rider to tady fakt sluší. I když mi Gere příjde neskutečně slizkej, tak druhé pohlaví z něho asi bude taky paf. Každopádně to k dobrému filmu nestačí. Co producenti věnovaly na jejich honoráře to vzali ve škatulce scénář. Příběh o milostném vztahu nenapravitelného sukničkáře, který si to rozdá s každou kterou vidí, a křehkou, hravou mladou dívkou umírající na metastázovanou rakovinu je neskutečně plitký, křečovitý. Strojené úsměvy herců často nahrazují nesmysly v příběhu. Místy jsou vztahy mezi přestavitely nesmyslně zamotané, a obalené mlhou nejasností, které potom dramaticky nevýrazně vyplynou na povrch, bohužel velmi pozdě, takže jsem se už pěkně nudil. Na Ryder je vidět, že se štítí šáhnout na Gere, což je směšné. A konec nevyznívá dramaticky, ale trapně. Některé seriály mají lepší dramaturgii i scenář. Jedinou hvězdu dávám za kameru, poklidnou atmosféru a Winonu ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Podzim v New Yorku je pro mě snad nejkrásnějším romantickým dramatem, jaké jsem kdy viděl. Moje oblíbená Winona Ryder podává po Věku nevinnosti snad nejlepší výkon. Citlivý snímek o vztahu mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi, mezi kterými ční i věkový rozdíl. Richarda Gera moc nemusím, ale vzhledem k tomu, že jsem celý film vůči jeho postavě pociťoval nebývalý vztek, tak odvedl svojí práce na sto procent. Nejdojemnější scény : hodinky a citování Emily Dickinson: "Naděje je to s křídly uvnitř nás" ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nejsem rozhořčený fanoušek obou hlavních herců - i když oba herce Winonu Ryder i Richarda Gera mám hodně ráda - ale především si tak nějak umím představit jak se hlavní hrdina musel cítit.. Předvídatelnost příběhu nikdy neřeším jako všichni ostatní protože předvídat se dá cokoliv a můžete se zrovna trefit o tohle v tom filmu vážně nejde. Jak někteří upozorňují na přehnaný sentiment a tzv. "ušmudlanou lovestory" tak s tím naprosto nesouhlasím jelikož jisté aspekty, které byly jmenovány prostě k romantickým filmům patří a hlavně když se jedná o romantický film se špatným koncem. Pět hvězdiček ode mě film dostal především za herecké výkony hlavních herců, které vydaly na tři hvězdičky a ty zbylé dvě přidávám za hudbu a zajímavé pojetí příběhu - samozřejmě to mělo mouchy jako každý film...ale co na plat mě se to prostě líbilo!!Chtěla bych dodat, že s určitým nadhledem a vcítěním do příběhu či hlavních postav se dá užít každý podobný romantický film. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

Mizivé procentíčko romantických filmů mě dokaže donutit je shlédnout, natož aby mě nějaky takhle zaujal. Richard Gere patří u mě do kategorie nechtěný a nevyhledavaných herců, ale v tomhle filmu jsem si užil všechny postavy, protože ten příběh, ikdyž je fádní, tak má něco do sebe, je pěkně udělanej.Nevím, ten film v ničem nevyniká, přesto má, podle mě, svoji atmosféru. ()

mirror 

všechny recenze uživatele

Podivná romanca v ktorej sa umierajúca Winona Ryder úplne nepochopiteľne zamiluje do obstarožného sukničkára Gereho. Winona je krásna a neustále usmiata (aspoň zo začiatku) a pozeral som to len kvôli nej. Gere je nepresvedčivý a mdlý a neveril som mu ani štipku z tej úbohej kôpky emócii čo predviedol. Kamera úplne kašľala na to, že sa film odohráva v jaseni, zaregistroval som trocha opadaného žltého lístia a to bolo všetko. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama